Εφημερίδα Κοινωνική

Σε αδιέξοδο το μπάσκετ: Διαφωνούν ξανά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Σε αδιέξοδο το μπάσκετ: Διαφωνούν ξανά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
09 Μαΐου 2019

Σε αδιέξοδο, τουλάχιστον στο ξεκίνημά της, φαίνεται ότι οδηγείται η έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ για το πρωτάθλημα της Basket League και όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα. Και τούτο διότι οι «αιώνιοι» βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική γραμμή πλεύσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός πρότεινε τη διακοπή του πρωταθλήματος δια στόματος Γιώργου Σκινδήλια, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε προτείνοντας την αποβολή των πειραιωτών από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛαυρίουΓιάννης Ψαρράκης, έκανε πρόταση για αναδιάρθρωση του ελληνικού πρωταθλήματος και τόνισε πως δεν θα πρέπει να πέσει η ομάδα του μαζί με τον Κολοσσό Ρόδου μετά από όσα έγιναν την τελευταία αγωνιστική.  Μάλιστα το αίτημα του Ψαρράκη βρήκε σχεδόν όλες τις ομάδες σύμφωνες.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όταν πήρε τον λόγο εκ μέρους του Παναθηναϊκού, ψήφισε για συναισθηματικούς λόγους υπέρ της παραμονής του Λαυρίου, αλλά κατέθεσε και τη δική του πρόταση, η οποία περιείχε την αποβολή του Ολυμπιακού από την λίγκα.

Συγκεκριμένα, ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» είπε: «Δεν έχει επέμβει κανείς να τιμωρήσει την ομάδα τού «ή εμείς ή κανείς». Η διοίκηση έπρεπε να τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Είναι αλλοίωση πρωταθλήματος. Η πρόταση του κυρίου Ψαρράκη θα επιβαρύνει τους αθλητές. Δυστυχώς, με τις κινήσεις του Ολυμπιακού η Α1 έχει απαξιωθεί. Θα δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στην Euroleague. Το ελληνικό πρωτάθλημα, μια ομάδα ετσιθελικά, το διαλύει. Το αίτημα αυτό δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς. Αλλά, για συναισθηματικούς λόγους θα συμφωνήσω με την αναδιάρθρωση. Η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι να αποβληθεί Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα για όλα όσα έχει κάνει. Δεν μπορεί να φοβούνται οι διαιτητές να κατέβουν και κανείς να μην επεμβαίνει. Η διαιτησία είναι σημαντικό θέμα, κρίνει αποτέλεσμα σε ένα βαθμό».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ