Εφημερίδα Κοινωνική

Περιφέρεια Αττικής: Επιχορηγήσεις πάνω από 117 εκατ. ευρώ σε ενορίες και μητροπόλεις

Περιφέρεια Αττικής: Επιχορηγήσεις πάνω από 117 εκατ. ευρώ σε ενορίες και μητροπόλεις
16 Μαΐου 2019

Ποσό πάνω από 117 εκατ. ευρώ έχουν δώσει επιχορήγηση η Ρένα Δούρου και η Περιφέρεια Αττικής στην Εκκλησία της Ελλάδος και σε αιτήματα μητροπόλεων, ενοριών και σωματείων που στηρίζονται από την Εκκλησία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξίας.
Η τελευταία επιχορήγηση αφορά τις εργασίες ανοικοδόμησης του «Ιωνικού Κέντρου» στην πόλη της Νέας Ιωνίας, στο οποίο έργο η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε με την αρχική χρηματοδότηση των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα εγκαίνια έγινε πρόσφατα απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου και της Περιφεριάρχη κ. Ρένας Δούρου.

Το έργο της Περιφέρειας Αττικής δεν περιορίστηκε όμως στην εν λόγω οικονομική ενίσχυση καθώς έχει συνδράμει- με ένα μεγάλο ποσό – στην ανέγερση Μουσειακού Κέντρου Πολιτιστικών Προϊόντων στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, αλλά και σε εργασίες ανακαίνισης σε ιστορικούς ναούς και μονές των Αθηνών όπως το εκκλησάκι του Αγίου Ελισσαίου στην Πλάκα (ενορία του Παπαδιαμάντη), τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ψυρρή, το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Ασωμάτων Πετράκη, καθώς και σε σημαντικά ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής όπως το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) και το Ίδρυμα «Μ. Κόκκορη». Επίσης στήριξε με χρηματοδότηση ιερό ναό ακόμη και στα Κύθηρα (σ.σ. Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα στο Λιβάδι Κυθήρων), αλλά και στα Μέγαρα και στην Κερατέα.

Σύμφωνα με το Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξίας η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί την μεγαλύτερη στήριξη στην Εκκλησία από κρατικό φορέα τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ επίσης υπερτερεί αθροιστικά έναντι όλων των άλλων Περιφερειών.

Το πιο εμβληματικό αφορά στα στρατιωτικά κτίρια (15 εκ.) της οδού Δεινοκράτους και στην ανέγερση, όπως προαναφέρθηκε, Μουσειακού Κέντρου Πολιτιστικών Προϊόντων «Γεράνεια» στη Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων προϋπολογισμού 17.000.000,00 Ευρώ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ