Εφημερίδα Κοινωνική

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AEGEAN COLLEGE ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 Breaking News

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AEGEAN COLLEGE  ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
11 Μαΐου 2019

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο AEGEAN COLLEGE, με θέμα: «Οι σύγχρονες τάσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Προκλήσεις για το μέλλον». Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΕΚ «ΟΜΗΡΟΣ», στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2019.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης χαιρετίζοντας το 2ο  Ναυτιλιακό Συνέδριο AEGEAN COLLEGE αναφέρθηκε  μεταξύ άλλων,  στον θεσμό των Ημερών Θάλασσας που διοργανώνονται φέτος πέμπτη χρονιά, δηλώνοντας ικανοποιημένος που κάθε χρόνο διευρύνεται το πεδίο των εκδηλώσεων και η θεματολογία τους, πάντα με επίκεντρο τη θάλασσα.

Το μέλλον του Πειραιά – όπως είπε – δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από τη θάλασσα. Από τον Πειραιά – επεσήμανε – περνάνε οι δύο ισχυροί πυλώνες  της εθνικής οικονομίας: η ελληνική ναυτιλία και ο τουρισμός. Ο στόχος – εξήγησε  – είναι η Δημοτική Αρχή να εισχωρήσει σε αυτούς τους δύο τομείς.

«Ο Δήμος  Πειραιά είναι από τους πρώτους Δήμους που βραβεύτηκε στο Γκρατς για τη στρατηγική του για τη γαλάζια οικονομία, αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Κάθε χρόνο διεξάγεται ο διαγωνισμός Blue Growth για νεοφυείς επιχειρήσεις με αντικείμενο τη γαλάζια οικονομία. Ήδη υπάρχει ανάδοχος και υλοποιείται το Κέντρο  Καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία. Και βεβαίως η Δημοτική Αρχή και ο εκάστοτε Δήμαρχος Πειραιά πρέπει να συμμετέχει σε όλες αυτές τις συζητήσεις και τις διαδικασίες. Δήλωσε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή έχει σημαντικούς ανθρώπους στις τάξεις της που προέρχονται από τον χώρο της ναυτιλίας, όπως είναι ο κ. Μαρινάκης η κα Νταϊφά, αλλά και άλλους.

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε την οικογένεια Μακρυπλίδη του  Εκπαιδευτικού Οργανισμού  «ΟΜΗΡΟΣ» για τη συνεργασία που έχουν αυτά τα χρόνια και τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις του Δήμου Πειραιά.  Τέλος, ευχαρίστησε τους οργανωτές για τη δυνατότητα που του έδωσαν να  μιλήσει στο Συνέδριό τους.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ