Εφημερίδα Κοινωνική

Η Περιφερειάρχης Αττικής στα εγκαίνια των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η Περιφερειάρχης Αττικής στα εγκαίνια των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Αγίου Δημητρίου
08 Μαΐου 2019

Τα εγκαίνια των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Αγγελική Λεβέντη και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαρία Νερούτσου.

Επιτελούμε την αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: να βρίσκεται στο πλευρό των πιο ευάλωτων, των πιο αδύναμων, εκείνων που δεν έχουν φωνή

«Εγκαινιάζουμε σήμερα εδώ, στον Άγιο Δημήτριο, άλλη μια σημαντική δομή κοινωνικής αλληλεγγύης» επισήμανε η Ρένα Δούρου. «Βάζουμε, όλοι μαζί, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα της κοινωνικής αλληλεγγύης». Γιατί με αυτόν τον τρόπο επιτελούμε την αποστολή της Περιφέρειας. Την αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: να βρίσκεται στο πλευρό των πιο ευάλωτων, των πιο αδύναμων, εκείνων που δεν έχουν φωνή. Να λειτουργεί προάγοντας την κοινωνική συνοχή, χωρίς να αφήνει κανέναν μόνο του στην κρίση.

Η συγκεκριμένη δομή, κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού φαρμακείου, παροχής συσσιτίου, προϋπολογισμού 524.160 ευρώ, στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την υποστήριξη εκείνων των ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ειδικότερα αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση των πιο αδύναμων σε υπηρεσίες πρόνοιας, κοινωνικής φροντίδας και υγείας. Σε υπηρεσίες που συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση, στην κοινωνική ένταξη, χωρίς προκαταλήψεις, των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Όπως η υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής, η δομή αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα ευρύ δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης. «Ένα δίχτυ που υφαίνουμε στην Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, εδώ και 4.5 χρόνια. Με απτά αποτελέσματα».

Συγκεκριμένα σήμερα μπορούμε να μιλάμε για ένα σύγχρονο δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης που η λειτουργία του διασφαλίζεται μέσα από τη χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής. Ένα σύγχρονο δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης που αποτελείται από: 56 Κέντρα Κοινότητας, 82 κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια, 48 κοινωνικά φαρμακεία, 24 κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία, 9 Δομές Αστέγων, 8 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδα Ηλικιωμένων. Δομές που επιχειρούν να καλύψουν συνολικά τις ποικίλες ανάγκες όλων των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ