Εφημερίδα Κοινωνική

FIFA/UEFA και ΕΠΟ θέλουν τελικό παρουσία φιλάθλων

FIFA/UEFA και ΕΠΟ θέλουν τελικό παρουσία φιλάθλων
03 Μαΐου 2019

Η FIFA, μέσω του εκπροσώπου της (και υπερσυμβούλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας), Πετρ Φούσεκ, ζήτησε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, να διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων.

Παρόλ’ αυτά, η τελική απόφαση ανήκει στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.Ο υπερπαρατηρητής της FIFA, Πετρ Φούσεκ ήταν στη σύσκεψη για τον τελικό. Όπου εξέφρασε την οδηγία που είχε λάβει και αυτή προβλέπει την παρουσία φιλάθλων τόσο της ΑΕΚ, όσο και του ΠΑΟΚ στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τη Δευτέρα, πέντε ημέρες πριν από την ημέρα της σέντρας του αγώνα, στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί πάλι στα γραφεία της ΕΠΟ, αφού όμως, νωρίτερα ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει συνάντηση με την Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ. Εκεί θα γίνει γνωστό, αν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα υπάρχουν φίλαθλοι ή όχι. Ο ΠΑΟΚ πάντως ζήτησε να αλλάξει η έδρα αν δεν γίνει ο τελικός παρουσία οπαδών.

Και η ΕΠΟ θέλει κόσμο στον τελικό
Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τη σύσκεψη που έγινε ενόψει του Τελικού Κυπέλλου, στην οποία πέρα από την ενημέρωση όσον συζητήθηκαν, εξέφρασε τη θέση της πως ο αγώνας θα πρέπει να γίνει με την παρουσία φιλάθλων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η πρώτη ευρεία οργανωτική σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, μεταξύ Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ., έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Σ. Ψαρόπουλος, ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου κ. Μ. Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας και γηπέδων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Λ. Θωμαΐδης και ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Α. Δέδες.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. (επικεφαλής ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης), της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (επικεφαλής η κα Αγγελική Αρκάδη), της ΕΛ.ΑΣ. (επικεφαλής ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Παντελής), του Ο.Α.Κ.Α. (επικεφαλής ο πρόεδρος κ. Α. Κουρής), των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας της Ε.Π.Ο., καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ.

Ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να επιβεβαιώσουν στους παρόντες την παρουσία φιλάθλων στον τελικό, δεν κατέστη δυνατό να συζητηθούν διεξοδικά θέματα λήψης μέτρων ασφαλείας εντός και εκτός Ο.Α.Κ.Α., διαχείρισης εισιτηρίων, προσκλήσεων και διαπιστεύσεων, καθώς και τα λοιπά οργανωτικά ζητήματα του τελικού κι έτσι αποφασίστηκε να οριστεί νέα σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα 06 Μαΐου 2019.

Από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατέστη ωστόσο σαφής και ξεκάθαρη, προς πάσα κατεύθυνση, η πάγια θέση της οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων. Τη θέση αυτή υποστήριξαν τόσο οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, όσο και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ