Εφημερίδα Κοινωνική

Αρμάδα 131 πλοίων «βγάζει» η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Αρμάδα 131 πλοίων «βγάζει» η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο
13 Μαΐου 2019

Νέα επίδειξη ισχύος επιχειρεί να κάνει η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο με τη γιγαντιαία άσκηση του πολεμικού ναυτικού «Θαλασσόλυκος» που ξεκινά σήμερα, 13 Μαΐου.

Η πολεμική άσκηση της Τουρκίας -όπως συνέβη και με την πρόσφατη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»- θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα και θα διαρκέσει 12 ημέρες, με την ολοκλήρωσή της να τοποθετείται στις 25 Μαΐου.

Η Τουρκία, σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, πραγματοποιεί τη ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019» (Deniz Kuzdu/Ντενίζ Κουζντού) κάθε δυο χρόνια, με τη συμμετοχή Ναυτικού, Πεζικού και Αεροπορίας.

Η τεράστια αρμάδα της Τουρκίας που θα «παρελάσει» στο Αιγαίο
Φέτος, ωστόσο, με το «θερμόμετρο» στην κυπριακή ΑΟΖ να ανεβαίνει, η δύναμη που θα συμμετάσχει στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» αναμένεται να είναι αυξημένη.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας, στην άσκηση θα λάβει μέρος μια αρμάδα 131 πολεμικών πλοίων, 57 μαχητικά αεροσκάφη και 33 ελικόπτερα. Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των στρατιωτών που θα συμμετάσχουν, ο οποίος υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τους 25.900.

Τα τουρκικά ΜΜΕ για «Θαλασσόλυκο» και «Γαλάζια Πατρίδα»
Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης περιγράφουν την άσκηση «Θαλασσόλυκος2019 » με διθυραμβικούς τίτλους.

Οπως αναφέρει το SigmaLive, ο Τύπος της Τουρκίας σχολιάζει ότι «πολύ λίγα κράτη μπορούν μέσα σε δύο μήνες να πραγματοποιήσουν δεύτερη άσκηση, όπως εκείνη της Γαλάζιας Πατρίδας».

Τα ίδια ΜΜΕ τονίζουν ότι «στόχος και της νέας άσκησης είναι η επίδειξη ισχύος και κυριαρχίας της Τουρκίας στις θάλασσες, ενώ αποτελεί απάντηση στις πολιτικές εξοστρακισμού της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ