Εφημερίδα Κοινωνική

Βασιλική Πλάκα – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ: «Οι προτεραιότητες στη συστράτευσή μου με τον υποψήφιο Δήμαρχο, Νίκο Βλαχάκο»

Βασιλική Πλάκα – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ: «Οι προτεραιότητες στη συστράτευσή μου με τον υποψήφιο Δήμαρχο, Νίκο Βλαχάκο»
22 Απριλίου 2019

Αγαπητοί φίλοι,

Συνεχίζοντας την επικοινωνία μας θα ήθελα, όσο προχωρά η προεκλογική περίοδος, να επισημάνω τα ζητήματα εκείνα τα οποία έχω συμπεριλάβει ως προτεραιότητες της προσωπικής μου προσπάθειας στην συστράτευση μου με τον υποψήφιο Δήμαρχο, Νίκο Βλαχάκο.

Ξεκινώντας λοιπόν σήμερα, θα ήθελα να θίξω καταρχήν το ζήτημα της κοινωνικής μέριμνας προς τους οικονομικά αδύναμους, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τα βρέφη, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και την οικογένεια εν γένει.

Σε μία πολιτισμένη κοινωνία, κανείς Δημότης σε οποιονδήποτε Δήμο δεν θα πρέπει να στερείται στέγης και τροφής. Ειδικά ο Δήμος Πειραιά διαθέτει πλήθος εγκαταλελειμμένων κτηρίων στα οποία μπορεί να δημιουργήσει δομές φιλοξενίας για άπορους και αστέγους. Η ακριβής καταγραφή και η στήριξη των δημοτών που ζουν υπό συνθήκες φτώχειας είναι ευθύνη και υποχρέωση του Δήμου και μπορεί να γίνει μόνο από ανθρώπους που γνωρίζουν και «περπατούν» την πόλη. Ο άστεγος συνήθως δεν προσεγγίζει από μόνος του την δομή και ο πραγματικά φτωχός συχνά είναι πολύ περήφανος για να μοιραστεί το πρόβλημά του με «αγνώστους».

Η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών για βρέφη και νήπια και η δημιουργία νέων πρέπει να γίνει προτεραιότητα του Δήμου μας. Σε μία εποχή που η εργασία και των δύο γονέων είναι «μονόδρομος» για την επιβίωση της οικογένειας, ο Δήμος πρέπει να προνοήσει για την ύπαρξη χώρων κατάλληλων για την ασφαλή παραμονή των παιδιών των εργαζομένων μητέρων και τον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων των παιδιών με κατάλληλες για την ηλικία τους εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Απαραίτητη πρόνοια και η επαρκής ιατρική φροντίδα στις σχετικές δομές.

Η ενίσχυση των προγραμμάτων μέριμνας για τους ηλικιωμένους, με την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και περίθαλψης ακόμα και στον τόπο κατοικίας τους είναι υποχρέωση και δείγμα σεβασμού προς τους γεννήτορές μας. Είναι αποκαρδιωτική η εικόνα της εγκατάλειψης ανθρώπων στην δύση του βίου τους.

Οι υποδομές ΑΜΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους, η δημιουργία ραμπών σε όλα τα πεζοδρόμια της πόλης και όχι επιλεκτικά σε κάποια από αυτά, η ευχερείς πρόσβαση σε πλατείες και άλλους δημόσιους υπαίθριους χώρους και, κυρίως, οι δημιουργία κατάλληλων υποδομών στις δημόσιες υπηρεσίες είναι δείγμα πολιτισμού. Δεν είναι ενέργειες που γίνονται για να «διαφημίσει» κάποιος την ευαισθησία του.

Τέλος, τα επιδόματα στέγασης και οικοσκευής, τα σπουδαστικά χρηματικά βραβεία και ανάλογες μικρές αλλά μεγάλης σημασίας για την ψυχολογία των ανθρώπων παροχές είναι στρατηγικές που εφαρμόζουν άλλοι ευρωπαϊκοί Δήμοι και μπορεί να εφαρμόσει και ο Δήμος Πειραιά προς στήριξη της νεανικής οικογένειας. Υπάρχουν ειδικά προγράμματα και κονδύλια της ΕΕ για όλα αυτά, όμως απαιτείται η εργασία ανθρώπων με όρεξη και διάθεση για να τα «κυνηγήσουν» και να τα διεκδικήσουν για λογαριασμό του Δήμου μας. Με όρεξη και γνώση θέλω να επιδιώξω την μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση για τους σκοπούς αυτούς από τα αρμόδια όργανα της κεντρικής εξουσίας, αλλά και της ΕΕ.

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ