Εφημερίδα Κοινωνική

Super League: Πρόταση για πρωτάθλημα 16 ομάδων

Super League: Πρόταση για πρωτάθλημα 16 ομάδων
04 Απριλίου 2019

Η πρόταση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, να εισηγηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού τη διατήρηση 16 ομάδων στη Super League και τη νέα σεζόν, αντί για 14 που προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού για την αναδιάρθρωση, περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση γύρω από τον νέο «χάρτη» των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και όλα αυτά ενώ πλέον βρισκόμαστε έναν μήνα πριν από τη λήξη των πρωταθλημάτων! Η Επιτροπή, που αποτελείται από μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League και τον πρόεδρο της Football League, πέταξε την μπάλα στην… εξέδρα και δεν απάντησε επί της… ταμπακιέρας. Αυτό που τους είχε ζητηθεί από τον Γιώργο Βασιλειάδη, κατά την παράδοση της τροπολογίας αναδιάρθρωσης την περασμένη Πέμπτη, ήταν να κάνουν επισημάνσεις ή διορθώσεις επί της νομικής υπόστασης που θα έχει η -υπό δημιουργία- Super League 2.

Αν δηλαδή θα είναι ανεξάρτητος συνεταιρισμός ομάδων (όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο) ή θα λειτουργήσει υπό τη σκέπη των Super League ή Football League. Η ΕΕΠ, εντούτοις, επικεντρώθηκε μόνο στα των… αριθμών και στη διατήρηση των 16 ομάδων στη Super League και την περίοδο 2019- 20, με υποβιβασμό δύο και άνοδο δύο τη φετινή χρονιά (κάτι που δεν προβλεπόταν στην απόφαση της Εκτελεστικής της ΕΠΟ στις 24/8), στη δημιουργία της Super League 2 με 12 ομάδες και στη μετατροπή της Football League σε πρωτάθλημα 14 ομάδων.

Νέα συνάντηση

Η πλευρά Βασιλειάδη επισήμως δεν τοποθετήθηκε επ’ αυτών, από τη στιγμή που δεν έλαβε επίσημη ενημέρωση απόφασης της ΕΕΠ. Υπήρξε, όμως, επικοινωνία μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με τη ΓΓΑ, για να προγραμματιστεί ραντεβού για σήμερα. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν είναι εφικτό, καθώς ο Γ. Βασιλειάδης θα λείπει όλη μέρα στην Πάτρα και πιθανότατα η συνάντηση θα γίνει αύριο το μεσημέρι. Χθες βράδυ, πάντως, υπήρξε και ένα είδος «αναδίπλωσης» από τη Super League για την απόφαση της ΕΕΠ, καθώς, όπως τονιζόταν, «κομβικό σημείο για να επιμείνει η Λίγκα σε πρωτάθλημα 16 ομάδων και όχι 14 είναι να παραμείνει σε ισχύ το συμβόλαιο των 7 συλλόγων της με την ΕΡΤ». Με τον υφυπουργό, ωστόσο, να έχει ξεκαθαρίσει πως αν δεν ισχύσουν οι 14 δεν θα υπάρχει πλέον συμβόλαιο με την ΕΡΤ, η Λίγκα μοιάζει να μην έχει πια πολλές επιλογές…


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ