
O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί από τοπικούς φορείς και πολίτες για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, βρέθηκε σήμερα στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.
Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ρέμα Πικροδάφνης, το Δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου, τα ΚΑΠΗ της περιοχής, τα δημοτικά ιατρεία, το ΙΚΑ, την περιοχή Ασυρμάτου και τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.
Επίσης στο πλαίσιο της περιοδείας του επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα της περιοχής, συνοδεία υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων και συνομίλησε με πολίτες και ανθρώπους του επιχειρείν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.
Αναγκαίος ο στρατηγικός σχεδιασμός για την οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών η ανάπλαση του ρέματος έχει καθυστερήσει δραματικά, ενώ είναι αναγκαίος ο ανασχεδιασμός προκειμένου να μην καλυφτεί από τσιμέντο και τα πρανή του να στηριχθούν χωρίς την χρήση συρματοκιβωτίων.
Επιπλέον καταγγέλλουν ότι οι ροές υδάτων έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς διοχετεύονται νερά και από τον δήμο Ηλιούπολης. Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνεται ακόμα περισσότερο ο κίνδυνος πλημυρικών φαινομένων. Στα σχετικά προβλήματα αναφέρθηκε και η δήμαρχος κ. Ανδρούτσου κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη στο Δημαρχείο.
Βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις να εκτελούνται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε ένα Δήμο και τα νερά να πλημμυρίζουν έναν άλλο γειτονικό Δήμο, επειδή δεν έχουμε φροντίσει να διευθετήσουμε το ρέμα στο οποίο θα έπρεπε να κατευθύνονται τα νερά για να καταλήξουν στη θάλασσα.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως προτεραιότητα του είναι να επιταχύνουν οι διαδικασίες εκπόνησης και υλοποίησης μελετών για σημαντικά έργα όπως είναι το ρέμα της Πικροδάφνης και η ανάπλαση στην περιοχή του Ασυρμάτου.
«Δεν είναι δυνατόν να περνούν ολόκληρες δεκαετίες χωρίς να έχει γίνει ούτε ένα βήμα. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο επίσπευσής τους. Ως Νέα Αρχή θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να επιτευχθεί η αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική. Για το λόγο αυτό θα εργαστούμε στενά με τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης και θα δώσουμε έμφαση στην επιτάχυνση των αναγκαίων υποδομών και στη στελέχωση των υπηρεσιών»
Νωρίτερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε τα ΚΑΠΗ της περιοχής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με άτομα τρίτης ηλικίας και να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες των δομών.
«Θέλουμε με τη στενή συνεργασία της Εκκλησίας να δημιουργήσουμε σε όλες τις γειτονιές της Αττικής κυψέλες πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού» σημείωσε.