Εφημερίδα Κοινωνική

Στην αγορά στου Ρέντη για ελέγχους τέσσερα κλιμάκια του ΕΦΕΤ

Στην αγορά στου Ρέντη για ελέγχους τέσσερα κλιμάκια του ΕΦΕΤ
05 Απριλίου 2019

Στην Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη βρέθηκαν τέσσερα κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν καθολικούς ελέγχους.

Οι οκτώ ελεγκτές εισήλθαν σε καταστήματα όπου και πραγματοποίησαν διοικητικούς ελέγχους, στα έγγραφα των επιχειρήσεων σχετικά με τη νομιμότητά τους, ελέγχους σχετικά με την καταλληλότητα των τροφίμων, καθώς και ελέγχους στους χώρους αποθήκευσής τους.
Τους ελεγκτές συνόδευαν ο πρόεδρος τους ΕΦΕΤ, Πολυχρόνης Πολυχρονίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Μιχάλης Μυτιληνάκης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής του ΕΦΕΤ.

Το μήνυμα «να μην τολμήσει κανείς, ενόψει των εορτών, να βγάλει στην αγορά ληγμένα ή ακατάλληλα για χρήση τρόφιμα», έστειλε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ μέσω δηλώσεων που έκανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την ΕΡΤ, συμπληρώνοντας πως «οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικές αρχές του ΕΦΕΤ, όπως και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών των περιφερειών της χώρας είναι έξω και κάνουν ελέγχους».
Υπογράμμισε ότι «οι καταναλωτές θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, να ψωνίζουν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, αλλά και να προσέχουν ταυτόχρονα», προσθέτοντας ότι «ο ΕΦΕΤ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι οι εγγυητές για την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν οι καταναλωτές απέναντι στα τρόφιμα και τις επιχειρήσεις τροφίμων».
Για τις προτεραιότητες του οργανισμού μίλησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ, Μιχάλης Μυτιληνάκης. «Τα προϊόντα που διακινούνται μέσα από τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, θα πρέπει πρώτα από όλα να πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε «μας ενδιαφέρει απολύτως η ποιότητα των προϊόντων», καθώς ο ΟΚΑΑ διαχειρίζεται την τροφή με την οποία εξυπηρετούνται καθημερινά πάνω από 4 εκατ. Έλληνες, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι των τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας, ενώ μια μεγάλη ποσότητα από τα διακινούμενα προϊόντα στον οργανισμό πηγαίνουν προς εξαγωγή.
Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, ο ίδιος τόνισε ότι είναι καθημερινοί, γίνονται από όλες τις ελεγκτικές αρχές και μάλιστα τους «επιδιώκουμε», σημείωσε. «Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα διακινούνται με μεγάλο ποσοστό ασφάλειας. Είναι εξαιρετικής ποιότητας, πληρούν όλους του κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και, άρα, είναι μα εγγυημένη τροφή η οποία μπορεί να την εμπιστευτεί ο καταναλωτή», ανέφερε ο κ. Μυτιληνάκης.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής του ΕΦΕΤ, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μιλώντας στους ελέγχους δήλωσε πως πραγματοποιήθηκαν «ενδελεχείς έλεγχοι σε όλες τις εγκαταστάσεις, όλων των καταστημάτων για τη διασφάλιση της τήρησης της εθνικής και της ενωσιακής νομοθεσίας από πλευράς των επιχειρήσεων», και τα αποτελέσματά τους «έδειξαν ότι η κατάσταση στην Αγορά του Καταναλωτή είναι πολύ καλή».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ