Εφημερίδα Κοινωνική

Σταύρος Κασιμάτης – Δήμαρχος Κορυδαλλού: Έτσι ετοιμάζεται η πόλη μας να υποδεχθεί το ΜΕΤΡΟ

Σταύρος Κασιμάτης – Δήμαρχος Κορυδαλλού: Έτσι ετοιμάζεται η πόλη μας να υποδεχθεί το ΜΕΤΡΟ
18 Απριλίου 2019

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΑΙΡΕΤΟΣ» έδωσε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και σε ερώτημα για την επέκταση του Μετρό στον Κορυδαλλό, που βρίσκεται στην τελικά ευθεία και στο πώς προετοιμάζεται η πόλη γι΄ αυτή τη μεγάλη εξέλιξη, είπε: Για τον Κορυδαλλό και τους γειτονικούς Δήμους είναι μεγάλη επιτυχία η τμηματική παράδοση της γραμμής και των 3 σταθμών, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας. Αυτό το τμήμα, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα καθυστερήσεων στον Πειραιά, θα είναι έτοιμο στις 30 Ιουνίου 2019. Ανασχεδιάζουμε το κέντρο της πόλης, ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό για κατοίκους και επισκέπτες.

Κι αυτή η αναμόρφωση περιλαμβάνει τόσο την πλατεία Ελευθερίας, όπου θα λειτουργήσει ο Σταθμός, όσο και την ευρύτερη περιοχή. Ξεκινήσαμε περιφερειακά του κέντρου με την ανάπλαση μετά από 40 χρόνια της Δημητρακοπούλου, της πλατείας Μέμου και της οδού Ξενοφώντος και θα συνεχίσουμε με την Ταξιαρχών, την Αθηνάς και την πλατεία Ελευθερίας. Η διαμόρφωση της πλατείας περιλαμβάνει πράσινο με νέες φυτεύσεις, παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονο φωτισμό, καθιστικά, ενώ έντονο θα είναι και το υγρό στοιχείο. Παράλληλα, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες τη ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου, ενώ θα τοποθετηθούν και βυθιζόμενοι κάδοι.

Τέλος, προχωράμε στην προμήθεια δύο νέων, σύγχρονων mini bus για την συγκοινωνιακή σύνδεση του Μετρό με όλες τις γειτονιές της πόλης».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ