Εφημερίδα Κοινωνική

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αναπλάσεις ΠΛΑΤΕΙΩΝ και ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ σε ολόκληρο τον Πειραιά από τη Δημοτική Αρχή – (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)

 Breaking News

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αναπλάσεις ΠΛΑΤΕΙΩΝ και ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ σε ολόκληρο τον Πειραιά από τη Δημοτική Αρχή – (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)
05 Απριλίου 2019

Αναπλάσεις πλατειών σε ολόκληρο τον Πειραιά, καθώς και 43 νέες και πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας, υλοποίησε η Δημοτική Αρχή Πειραιά τα τελευταία 4,5 χρόνια, προκειμένου να γίνουν πιο όμορφες και λειτουργικές οι πλατείες στο κέντρο και στις γειτονιές, καθώς και να δημιουργούν σύγχρονοι χώροι για να παίζουν τα παιδιά της πόλης μας.

Η «Κοινωνική» προχώρησε στην καταγραφή των σημαντικών
αυτών παρεμβάσεων και σας παρουσιάζει τα έργα ανά Δημοτική Κοινότητα.

Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας Πηγάδας, η οποία κατασκευάστηκε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και πλέον είναι όμορφη και λειτουργική. Δημιουργήθηκε μια σύγχρονη παιδική χαρά, την οποία είχε ανάγκη η ευρύτερη περιοχή.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ανάπλαση της πλατείας Σερφιώτου, η οποία διαθέτει πλέον πράσινο, λουλούδια και νέα δένδρα, νέες πέργκολες και παγκάκια, νέο φωτισμό, σύστημα αυτόματου ποτίσματος κ.α.

Τέλος ανακατασκευάστηκαν παιδικές χαρές στην Πλατεία Καρπάθου, στην περιοχή Παλατάκι και η παιδική χαρά Ρόδον Αμάραντον.

pigada

 

 

 

 

 

palataki xara

 

 

 

 

 

Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Η πλατεία Αλεξάνδρας άλλαξε όψη με την πλήρη ανάπλαση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ανέγερσης Μνημείου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το κόστος της ανακατασκευής ανέλαβε ο δωρητής του μνημείου, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε στην πλήρη ανάπλαση της πλατείας Κανάρη, η οποία πλέον περιλαμβάνει νέες πλακοστρώσεις δενδροφυτεύσεις, νέο φωτισμό και παγκάκια, καθώς και νέο συντριβάνι. Στην πλατεία δημιουργήθηκε μια νέα παιδική χαρά, η οποία περιλαμβάνει σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια για τα παιδιά.

Στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα ανακατασκευάστηκαν παιδικές χαρές στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην πλατεία Τερψιθέας, στον ΗΣΑΠ, στον Άγιο Χαράλαμπο και στη συμβολή των οδών Μουσών & Βασιλέως Γεωργίου.

isap

 

 

 

 

 

terpsithea

 

 

 

 


kanari

 

 

 

Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Μια νέα παιδική χαρά δημιούργησε ο Δήμος Πειραιά στην περιοχή Σούδα (Αινίτου και Νέας Ιωνίας).

Επίσης ανακατασκευάστηκαν παιδικές χαρές στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, στη Σκρα και στη συμβολή των οδών Σολωμού & Βενιζέλου, Πινδάρου & Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νιρβάνα και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

andrianou

 

 

 

 

 

solomou

 

 

 

 

 

karaiskaki-xara

 

 

 

 

 

Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ανακατασκευάστηκε πλήρως η πλατεία Αγίων Αναργύρων, με δωρεά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Η πλατεία έκτασης 2.200 τ.μ. διαθέτει νέα παιδική χαρά έκτασης 260 τ.μ.

Ο Δήμος Πειραιά δημιούργησε επίσης νέα παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Αδριανού & Αγίου Φιλίππου, ενώ πραγματοποιήθηκε πλήρης ανάπλαση στην παιδική χαρά στην πλατεία Νεράιδας.

Επίσης ανακατασκευάστηκαν οι παιδικές χαρές στις οδούς Βαλαωρίτου, Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Αχάϊα Κλάους, Λαμπελέτ και Χίου, στο Πάρκο Παπαδογιωργή, στο Πάρκο Σμυρλή, στο Πάρκο Γεννηματά, στην Πλατεία Παπανδρέου, στη συμβολή των οδών Κομοτηνής & Πηλίου, στη Μαχητών και στη Μαυρογένους.

klaous

 

 

 

 

 

anargiroi-xara

 

 

 

 

 

dilaveri

 

 

 

 

 

anargiroi

 

 

 

 

 

 

E΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ανακατασκευάστηκε πλήρως η πλατεία Θεμιστοκλή με δωρεά της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν νέες πλακοστρώσεις, παγκάκια, φυτά, νέος φωτισμός και κατασκευάστηκε μια νέα, πιστοποιημένη και σύγχρονη παιδική χαρά για τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Μια νέα σύγχρονη παιδική χαρά κοσμεί επίσης τον περιβάλλοντα χώρο του Βρεφονηπιακού σταθμού στο Πάρκο Δηλαβέρη.

Επίσης ανακατασκευάστηκαν παιδικές χαρές στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Καπετάν Γέρμα, στην πλατεία C-130, στην Παλαμηδίου, στη συμβολή των οδών Ψαρών & Γκούρα, στον Λόφο του Βώκου, στη Σόφη, στην Έλλης, στην Αγία Μαρίνα και στην Λέρου.

lerou

 

 

 

 

 

 

 

vokou

 

 

 

 

 

 

themistokli

 

 

 

 

 

 

themistokli-xara

 

 

 

 

 

 

 

HR_MORALISΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ - Δήμαρχος Πειραιά: «Η προσπάθειά μας για έναν καλύτερο Πειραιά θα συνεχιστεί με ανάλογες παρεμβάσεις τα επόμενα χρόνια»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του στην εφημερίδα μας τόνισε ότι η ανάπλαση πλατειών και η δημιουργία και η ανακατασκευή παιδικών χαρών αποτελούσε προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, επισημαίνοντας: «Όταν αναλάβαμε καθήκοντα το 2014, διαπιστώσαμε ότι τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές της πόλης μας, οι πλατείες και οι παιδικές χαρές ήταν σε κακή κατάσταση καθώς είχαν να υλοποιηθούν παρεμβάσεις πολλά χρόνια. Καταφέραμε παρά τις οικονομικές δυσκολίες, να προχωρήσουμε στην πλήρη ανακατασκευή πλατειών και παιδικών χαρών. Πολύτιμοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ήταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, τον οποίο ευχαριστώ για ακόμα μια φορά, καθώς αναπλάστηκαν πλήρως με την υποστήριξη του κ. Μαρινάκη οι πλατείες Αλεξάνδρας, Αναργύρων και Θεμιστοκλή. marinakis-moralis2Χαίρομαι ιδιαίτερα που δημιουργήσαμε αυτούς τους όμορφους και καλαίσθητους χώρους τους οποίους χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Θα ήθελα ωστόσο να καλέσω τους δημότες να σεβαστούν τις πλατείες και τις παιδικές χαρές και να τις προστατεύουν, καθώς πρόκειται για τη δική τους περιουσία. Η προσπάθειά μας για έναν καλύτερο Πειραιά θα συνεχιστεί με ανάλογες παρεμβάσεις τα επόμενα χρόνια».

 

 

 

Αυτό που κατέγραψε η «Κοινωνική» μέσα από το αποκλειστικό ρεπορτάζ, είναι ότι δυστυχώς παρατηρείται στην πόλη μας το φαινόμενο των βανδαλισμών σε πλατείες και παιδικές χαρές. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν εργασίες ανακατασκευών στις πλατείες Θεμιστοκλή και Αναργύρων, οι οποίες είχαν υποστεί φθορές από βανδαλισμούς.

sel12_13

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ