Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα παράταση αποπληρωμής για τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς ιδιώτες

Νέα παράταση αποπληρωμής για τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς ιδιώτες
23 Απριλίου 2019

Παράταση μέχρι τις 30 Μαΐου 2019, για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες δίνει στο Δημόσιο το Υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ενώ το ίδιο ισχύει και για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Συγκεκριμένα, η τροπολογία κατατέθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης και εκκαθάρισης των υποχρεώσεων του Δημοσίου, τροποποιούνται οι προσθεσμίες για την αποπληρωμή των οφειλών προς τους ιδιώτες. Η αρχική προθεσμία είχε λήξει στις 31 Δεκεμβρίου και είχε δοθεί ήδη μία παράταση έως τις 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία, «Στο πλαίσιο της ευρύτερης δημοσιονομικής εξυγίανσης και εκκαθάρισης των ανωτέρων υποχρεώσεων, με την προτεινόμενη ρύθμιση τροποποιούνται εκ νέου οι ανωτέρω προθεσμίες και καλύπτεται το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της αποπληρωμής των εν λόγω υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα παρατείνεται το πρόγραμμα εκκαθάρισης ως 30.5.2019».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία σχετικά στοιχεία, συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η αυξητική πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα αφού από τα 1,578 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου έφτασαν τα 1,669 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ