Εφημερίδα Κοινωνική

Μικρή Μαντλίν: Το μοιραίο λάθος των πορτογαλικών αρχών!

Μικρή Μαντλίν: Το μοιραίο λάθος των πορτογαλικών αρχών!
01 Απριλίου 2019

Το θέμα της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακ Καν από το θέρετρο Πράια Ντα Λους της Πορτογαλίας το 2007 δεν σταματά να είναι στην επικαιρότητα παρά τα 12 χρόνια που έχουν περάσει. Ειδικά μετά την προβολή από το Netflix του ντοκιμαντέρ των 8 επεισοδίων για την εξαφάνιση που συγκλόνισε τον κόσμο το θέμα έχει επανέλθει ακόμα πιο έντονα στο προσκήνιο. Κι αυτό, γιατί μέσω του ντοκιμαντέρ ήρθαν στο φως τα άπειρα λάθη των αρχών της Πορτογαλίας που αντί να αναζητήσουν το παιδί προσπαθούσαν, μάταια, να ενοχοποιήσουν τους γονείς της μικρής Μαντλίν.

Μια παράμετρος της υπόθεσης που δεν ήταν γνωστή αλλά είναι πολύ σημαντική, είναι ότι η αστυνομία δεν ανέκρινε ποτέ τον πιο βασικό ύποπτο για την απαγωγή της μικρής Μαντλίν. Τον ναρκομανή και καταδικασμένο για κλοπές Euclides Monteiro, ο οποίος εργαζόταν στο «The Ocean Club» που έμενε η μικρή Μαντλίν με τους γονείς της.

Ο Monteiro, είχε απολυθεί λίγο πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν στις 3 Μαΐου 2007 γιατί έκλεβε από τους πελάτες. Ο 40χρονος άνδρας είχε κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών γιατί σύμφωνα με τα αρχεία κλήσεων στο τηλέφωνό του είχε επιστρέψει στο ξενοδοχείο όπου έμεναν οι Μακ Καν ένα χρόνο αφού είχε απολυθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Monteiro μπορεί να ήθελε να εκδικηθεί τους πρώην εργοδότες του. Σύμφωνα με τις εικασίες που γίνονται, μπορεί να μπήκε να κλέψει στο δωμάτιο που κοιμόταν το μοιραίο βράδυ η Μαντλίν και να την ξύπνησε. Έτσι, προκειμένου να μην προδοθεί να απήγαγε το κοριτσάκι. Το 2013 η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha έγραφε: «Τα κίνητρα που μπορεί να οδήγησαν τον πρώην εργαζόμενο στην απαγωγή της Μαντλίν ακόμα ερευνώνται. Ο ύποπτος μπορεί να ήθελε να ασελγήσει στο κοριτσάκι πριν το σκοτώσει. Μπορεί ακόμα να έκανε την απαγωγή για να εκδικηθεί την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου που τον απέλυσαν».

Τους πρόλαβε ο θάνατος

Η αστυνομία έχασε κρίσιμο χρόνο για να ανακρίνει τον Monteiro, αφού δεν ήταν στην λίστα των εργαζομένων στο Ocean Club. Όμως, όταν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί ερευνώντας τις κλήσεις που έγιναν από και προς το θέρετρο, έπεσαν πάνω στο όνομά του. Όμως, δεν τον ανέκριναν ποτέ αφού σκοτώθηκε το 2009 στο γκολφ κλαμπ που εργαζόταν.

Ο Monteiro, με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, είχε καταδικαστεί για κλοπές το 1996 αλλά δεν απελάθηκε. Όταν εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν, έμενε στην περιοχή Λάγος σε απόσταση 15 λεπτών από την Πράια Ντα Λουζ που έμενε η οικογένεια Μακ Καν.

Ο Nelson Rodrigues, μπάρμαν και σερβιτόρος που εργάστηκε το 2006 με τον Monteiro είπε ότι επιφανειακά φαινόταν καλός άνθρωπος αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά. «Ερχόταν στην δουλειά με πρησμένα μάτια και πολλές φορές το μυαλό του δεν ήταν εδώ. Και πάντα κάτι έλειπε όσο ήταν εκεί. Λαπτοπ, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα, ό,τι υπήρχε γύρω του».

Η μικρή Μαντλίν αν είναι σήμερα ζωντανή θα είναι 16 ετών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ