Εφημερίδα Κοινωνική

LET’S DO IT POROS!

LET’S DO IT POROS!
09 Απριλίου 2019

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 η δράση καθαρισμού ακτών Let’s Do it Greece στον Πόρο. Στη δράση συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι του Πόρου, καθώς και η οργανωτική ομάδα των εθελοντών του Let’s do it Greece, η οποία επέλεξε το νησί μας για να διενεργήσει την κεντρική δράση της, παράλληλα με εκατοντάδες δράσεις που διενεργήθηκαν την ίδια ημέρα σε όλη την Ελλάδα.

Η κεντρική δράση στον Πόρο πραγματοποιήθηκε στην απομακρυσμένη βόρεια ακτή «Τσούτσουρα», η οποία, όπως και πολλές άλλες βόρειες ακτές της Πελοποννήσου και νησιών του Αιγαίου, γίνεται αποδέκτης αμέτρητων μεταφερόμενων απορριμμάτων με προέλευση το λεκανοπέδιο της Αττικής. Η πρόσβαση στην ακτή είναι δυνατή μόνο δια θαλάσσης και για τον λόγο αυτό η μετάβαση των περίπου 60 εθελοντών έγινε με επαγγελματικά και ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη. Οι εθελοντές μέσε σε περίπου 3 ώρες μάζεψαν περισσότερες από 100 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα. Επίσης, οι μαθητές των Σχολείων του Πόρου ανέλαβαν τον καθαρισμό παραλιών στις περιοχές Μικρό Νεώριο και Γερολιμάνι και η εθελοντική ομάδα «Όλοι Μαζί Περπατάμε» τον καθαρισμό της βόρειας παραλίας Βαγιωνιά.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη συνδρομή τους όλους τους εθελοντές, την οργανωτική ομάδα του “Let’s Do it”, τον καπετάνιο Κώστα Τζιώτη που διέθεσε αφιλοκερδώς το γρι-γρι του, τους Κώστα και Σωτήρη Αντωνάκο, τοn Νίκο Ντούφο, τον Χρήστο Καραγιάννη και το πλήρωμά του, την εταιρία ΑΠΑΝΑ και το προσωπικό της, την ΕΡΤ και το Porosnews.

POROS

 

 

 

 

 

KATHARISMOS1


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ