Εφημερίδα Κοινωνική

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Τι αναφέρει για τη μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή ασφαλισμένων με χρόνια νοσήματα

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Τι αναφέρει για τη μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή ασφαλισμένων με χρόνια νοσήματα
16 Απριλίου 2019

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και ο πρόεδρος κ. Πλατανησιώτης αναφέρουν: «Για άλλη μία φορά ο ΕΟΠΥΥ μεταβιβάζει το βάρος της κοινωνικής του πολιτικής στους ιδιώτες ιατρούς. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Η θέσπιση μηδενικής ή μειωμένης συμμετοχής σε ασφαλισμένους με χρόνια νοσήματα είναι απολύτως αναγκαία και την επικροτούμε, ειδικά στη σημερινή οικονομική κατάσταση. Είναι όμως εξωφρενικό και τελείως απαράδεκτο, ότι δεν προβλέπεται αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και κάλυψη της δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ουσιαστικά μετακυλείται το κόστος μέσω του clawback στους ιατρούς του εργαστηριακού τομέα.

Έτσι ο ΕΟΠΥΥ υπόσχεται κοινωνική πολιτική χωρίς να πληρώσει ! ! Η πρόληψη σώζει ζωές και εν τέλει με καθαρά οικονομοτεχνικά στοιχεία μειώνει δραστικά το κόστος της ενδεχόμενης θεραπείας. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι κρατούντες, ότι ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει. Η οικονομική εξαθλίωση των ελευθεροεπαγγελματιών εργαστηριακών ιατρών θα οδηγήσει στο κλείσιμο των εργαστηρίων τους ή στο ξεπούλημά τους έναντι «πινακίου φακής» στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που καραδοκούν.

Η μετατροπή των ιδιωτών ιατρών σε υποαμειβόμε-νους υπαλλήλους -εάν συντελεστεί- θα είναι η ταφόπλακα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας. Ευελπιστούμε ότι θα σταματήσει η απαξίωση του Κλάδου και θα επικρατήσει η κοινή λογική και ειδικά στο χώρο των εργαστηριακών, όπου απαιτείται μια αξιοπρεπής αποζημίωση, ώστε να εξασφαλίσουν το κόστος λειτουργίας και να μπορούν να συνεχίσουν να στηρίζουν την Πρωτοβάθμια Υγεία».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ