Εφημερίδα Κοινωνική

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην Καθαριότητα του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην Καθαριότητα του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
04 Απριλίου 2019

Πραγματική μάχη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών έχει δώσει αυτά τα χρόνια η Δημοτική Αρχή Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Μέχρι το 2010 η κατάσταση που επικρατούσε στις δυο δημοτικές ενότητες ήταν διαφορετικές. Ο Ρέντης είχε εξασφαλίσει ένα υποδειγματικό επίπεδο καθαριότητας με σύγχρονα μέσα. Από την άλλη πλευρά η Νίκαια ζούσε στην υποβάθμιση. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που δεν επέτρεπαν τον εκσυγχρονισμό του στόλου καθαριότητας και τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, ο Δήμος κατάφερε να ομαλοποιήσει την κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Σήμερα για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε όλο το εύρος της πόλης, σύστημα καθημερινής αποκομιδής των απορριμμάτων. Το φαινόμενο των ξεχειλισμένων κάδων της Νίκαιας που επί δεκαετίες ταλάνισε τους κατοίκους αυτής της πόλης έχει εκλείψει οριστικά. Οι δρόμοι, οι πλατείες, οι κοινόχρηστοι χώροι βεβαιώνουν το καθημερινό ενδιαφέρον για τον πολίτη. Αυτή η αισθητή βελτίωση στην εικόνα  της πόλης βεβαίως και δεν μας εφησυχάζει. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειές μας διότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων. Πάντα θα διεκδικούμε το καλύτερο για την πόλη μας επειδή το δικαιούται και το αξίζει.»

Τα χρόνια που ακολούθησαν από το 2011 αποχώρησαν 104 εργαζόμενοι από το εργατοτεχνικό προσωπικό της καθαριότητας λόγω συνταξιοδοτήσεων και σήμερα η υπηρεσία λειτουργεί με 80 λιγότερους εργαζόμενους. Με σωστό προγραμματισμό και μεγάλες επενδύσεις στον μηχανολογικό εξοπλισμό της καθαριότητας ξεπεράστηκαν τα εμπόδια του παρελθόντος.

Πιο συγκεκριμένα για τον εκσυγχρονισμό τα τελευταία χρόνια αγοράστηκαν:2 απορριμματοφόρα 4χ4, 2 φορτηγά 15 τόνων, 1 απορριμματοφόρο με πλυντήριο κάδων, 2 φορτωτές, 1 ανυψωτικό και 4 Ι.Χ. Στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι να ενταχθεί ο Δήμος στο πρόγραμμα για τις υποδομές μεταφορών, περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη καθώς και η χρηματοδότησή της με το ποσό των 900.000 € για δράσεις ανακύκλωσης.

Ήδη, ξεκίνησε η προμήθεια και εγκατάσταση 20 βυθιζόμενων κάδων νέας τεχνολογίας οι οποίοι θα εξαφανίσουν τα σκουπίδια από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές και πλατείες της πόλης και θα ακολουθήσει η προμήθεια άλλων 20 βυθιζόμενων κάδων μέσα στο 2019.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ