Εφημερίδα Κοινωνική

Έκρυβαν σε… «υφάσματα» από την Κίνα 12,6 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα

Έκρυβαν σε… «υφάσματα» από την Κίνα 12,6 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα
09 Απριλίου 2019

Σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α” Τελωνείου Θεσσαλονίκης, στις 04.04.2019, το οποίο, αξιοποιώντας την τοπική ανάλυση κινδύνου, πραγματοποίησε σάρωση εμπορευματοκιβωτίου, που έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον λιμένα Shekou της Κίνας, και είχε ως δηλωθέν εμπόρευμα «ΥΦΑΣΜΑΤΑ».

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, αρχικά από τη σάρωση του φορτίου από το αυτοκινούμενο μηχάνημα X-RAY της Υπηρεσίας με ενδείξεις ύπαρξης καπνικών που επιβεβαιώθηκαν από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών της Υπηρεσίας,»Χάκερ», και στη συνέχεια καθολικά από τους ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο σύνολο του εμπορευματοκιβώτιου.

Από την καταμέτρηση του περιεχομένου του εντοπίστηκαν συνολικά 12.596.000 τεμάχια τσιγάρων, οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις των οποίων ανέρχονται στο ποσό των 2.491.400,57 ευρώ

Η υπηρεσία προχώρησε στην κατάσχεση του συνόλου των λαθραίων τσιγάρων, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσου μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Τσιγαρα_Organza_3


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ