Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΙΓΙΝΑ: «Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι θέσεις του ΚΚΕ»

ΑΙΓΙΝΑ: «Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι θέσεις του ΚΚΕ»
05 Απριλίου 2019

Εκδήλωση για το οξυμένο πρόβλημα της υγείας πραγματοποίησε η Κ.Ο. Αίγινας την Κυριακή 31 Μαρτίου στο ΕΠΑΛ Αίγινας, με κεντρικό ομιλητή το Χρήστο Παπάζογλου, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους της Κ.Ο. Αίγινας η Σοφία Λάζαρη, ανακοινώνοντας τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για τις επερχόμενες εκλογές στις 26 Μάη.

Ακολούθησε σύντομη παρέμβαση από τον υποψήφιο δήμαρχο Αίγινας Παναγιώτη Ηλία, όπου περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο νησί με το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας και πρόβαλε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό και να υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός, με κρατική χρηματοδότηση.

Ο κεντρικός ομιλητής Χρήστος Παπάζογλου, διατύπωσε την ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ για την πρωτοβάθμια υγεία, η οποία είναι σε αντιδιαστολή με τη σημερινή λειτουργία των δομών και υπηρεσιών υγείας, που γίνονται αντικείμενο επιχειρηματικής δράσης και επιβαρύνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.Ανέδειξε τις ευθύνες της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, που μειώνουν συνεχώς τη χρηματοδότηση για την υγεία και με αυτό τον τρόπο υποστελεχώνουν κρίσιμες δομές, οδηγώντας τους ασθενείς στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Στάθηκε στην ανυπαρξία πρόληψης, που είναι συστατικό στοιχείο για την υγεία του λαού, καθώς θεωρείται «επιπλέον κόστος». Τα μέτρα που προβλέπει για τα επόμενα χρόνια το Κράτος και οι Οδηγίες της ΕΕ είναι ξεκάθαρα ενάντια στις λαϊκές ανάγκες και ενισχύουν σε μεγαλύτερο ακόμα βαθμό το επιχειρηματικό κέρδος.

Η μόνη πρόταση που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είναι η άμεση στελέχωση του κέντρου Υγείας με όλες τις ειδικότητες και την υλικοτεχνική υποδομή, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την πρόληψη νοσημάτων και ασθενειών, να καλύπτονται οι ανάγκες σε νοσήλια που αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να αντιμετωπίζονται επείγοντα περιστατικά, ώστε έγκαιρα και με ασφάλεια οι ασθενείς-τραυματίες να διακομίζονται σε νοσοκομείο. Αυτή η πρόταση διασφαλίζει την ολοκληρωμένη ιατρική-επιστημονική βοήθεια προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Στη συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκο Πουλάκη και Γιώργο Μπιμπίκο, οι οποίοι τόνισαν τη σοβαρότητα του ζητήματος της έλλειψης επαρκών δομών υγείας στο νησί, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη την περιορισμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και ότι σήμερα υπάρχουν δυνατότητες άμεσα να λυθούν ζητήματα όπως π.χ. η χρήση του ελικοδρομίου στην παλιά βάση του Τούρλου για αεροδιακομιδή των σοβαρών περιστατικών χωρίς καμία επιβάρυνση.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι επεσήμαναν πως η εκδήλωση πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για περαιτέρω συσπείρωση, οργάνωση και δράση του λαού της Αίγινας, αλλά και κριτήριο ψήφου για τις επερχόμενες εκλογές στις 26 Μάη, καθώς όλα τα Κόμματα, πλην του ΚΚΕ, έχουν ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της υγείας.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ