Εφημερίδα Κοινωνική

Χειροπέδες σε μεγάλη εγκληματική οργάνωση στον Πειραιά: Στρίμωξαν τον «αρχηγό» των λαθραίων τσιγάρων της πλατείας Οδησσού

 Breaking News

Χειροπέδες σε μεγάλη εγκληματική οργάνωση στον Πειραιά: Στρίμωξαν τον «αρχηγό» των λαθραίων τσιγάρων της πλατείας Οδησσού
01 Απριλίου 2019

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά συνελήφθησαν την Κυριακή 31 Μαρτίου, 16 Πακιστανοί, οι οποίοι πουλούσαν στην υπαίθρια αγορά της πόλης, λαθραία τσιγάρα.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα, επιδιώκοντας την πώληση των λαθραίων τσιγάρων καθώς και καπνικών. Στην υπηρεσία του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου είχαν γίνει διάφορες καταγγελίες κατά καιρούς, λέγοντας ότι στην περιοχή της πλατείας Οδησσού του Πειραιά, δρούσε παράνομο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων με ηγετικό στέλεχος έναν Πακιστανό. Ο συγκεκριμένος R. A. τα πουλούσε σε ομοεθνείς του, οι οποίοι με την σειρά τους τα πουλούσαν στο παζάρι της πόλης.

Έτσι την περασμένη Κυριακή τέθηκε υπό παρακολούθηση η πλατεία Οδησσού από αστυνομικούς του τμήματος Δημοτικού θεάτρου αλλά και από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι Πακιστανοί εν ώρα δράσης. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για εγκληματική οργάνωση αλλά και για τον Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Οι αστυνομικοί κατά την εξόρμηση που πραγματοποίησαν κατάσχεσαν: 1308 πακέτα τσιγάρα και 320 πακέτα καπνού τα οποία φυσικά δεν έφεραν, την προβλεπόμενη από τον νόμο ειδική ταινία φόρου.

Επίσης στην κατοχή των Πακιστανών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 18 κινητά τηλέφωνα που είχαν ως μέσω επικοινωνίας, αλλά και το ποσό των 180€.

LATHRAIA1

Κατά την παρακολούθηση, οι αστυνομικοί μετέβησαν την ίδια μέρα σε διαμέρισμα της οδού Δυοβουνιώτου στον Πειραιά και είδαν να βγαίνει από εκεί, ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος κατά την σύλληψη του παρέδωσε άμεσα στους αστυνομικούς μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, όπου κατά την μέτρηση βγήκαν 4.288 πακέτα τσιγάρα και 1.092 πακέτα καπνού. Επίσης του αφαιρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 60€.

Διαρκής ήταν η δράση της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης και αυτό φάνηκε από την έρευνα που πραγματοποίησαν αργότερα οι Αστυνομικοί. Διαπίστωσαν ότι έχουν ξανά συλληφθεί οι ανωτέρω Πακιστανοί αρκετές φορές στο παρελθόν, από διάφορες υπηρεσίες, για τα ίδια αδικήματα.

Όλα τα λαθραία τσιγάρα που κατασχέθηκαν, στάλθηκαν στο Α’ Τελωνείο Πειραιά για προσδιορισμό ενώ τα χρηματικά ποσά κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τις περαιτέρω ενέργειες.

LATHRAIA2

Αυτές οι ενέργειες της Αστυνομίας αξίζουν επιβράβευση. Το Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου, δίνει την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει την σκληρή προσπάθεια για την πάταξη και την εξάλειψη του παρεμπορίου στην πόλη του Πειραιά.

Ανάλογες τέτοιες επιχειρήσεις και εξορμήσεις θα κάνει και η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά σε άλλες περιοχές του χώρου ευθύνης της.

Χ.Μ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ