Εφημερίδα Κοινωνική

ΜΠΕΛΑΒΙΛΑΣ – ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα ξαναστήσουμε ένα δυνατό δίπολο Αθήνας – Πειραιά»

ΜΠΕΛΑΒΙΛΑΣ – ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα ξαναστήσουμε ένα δυνατό δίπολο Αθήνας – Πειραιά»
10 Απριλίου 2019

Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου «Πειραιάς, πόλη – λιμάνι: Ανάπτυξη και κοινωνικές δυναμικές», οι δυο υποψήφιοι ανέπτυξαν την οπτική τους για τη ζεύξη των δυο πόλεων, όπως άλλωστε προβλεπόταν και από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής του 2014. “Να ξαναστήσουμε έναν δυνατό Πειραιά δίπλα στην Αθήνα. Έναν Πειραιά της δημοκρατίας, με παραγωγική, κανονική οικονομία και όχι στηριγμένο πάνω στη φούσκα των ακινήτων” τόνισε ο Ν. Μπελαβίλας. Μιλώντας για τη σχέση της Αθήνας με το υδάτινο στοιχείο υπογράμμισε ότι “στην ανοιχτή θάλασσα τα πάντα είναι ελεύθερα” και ότι “σε αυτόν τον ελεύθερο κόλπο των οριζόντων, εκεί είναι και η δημοκρατία”.

Ο Ν. Μπελαβίλας, αναφερόμενος στη χωρική σύνδεση των δύο πόλεων μέσω των λεωφόρων Πειραιώς και Συγγρού, η οποία ολοκληρώνεται με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στον Φαληρικό Όρμο, εξήγησε ότι αυτές πρόκειται να “ενώσουν τους μεταφορικούς άξονες οι οποίοι συμπληρώνονται από ένα πανίσχυρο εκτενές δίκτυο συγκοινωνιακών γραμμών που καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά”.

Ειδικά για τις σχέσεις του λιμανιού με την COSCO, ο Ν. Μπελαβίλας ανέπτυξε την άποψή του για το παραγωγικό πρότυπο των επενδύσεων εκφράζοντας την άποψη των κατοίκων του Πειραιά, που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτων του λιμένα, και υπογραμμίζοντας ότι πρέπει το κέρδος να επιστρέφει στην κοινωνία.

Για “πολλαπλασιαστικά οφέλη” της δικτύωσης της Αθήνας με τον Πειραιά έκανε λόγο ο Ν. Ηλιόπουλος, καθώς η δικτύωση θα αποσκοπεί στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη διάχυση του πληθυσμού των επισκεπτών. Χαρακτήρισε “αδιανόητο” η περιοχή πέριξ της Ακρόπολης να έχει μετατραπεί σε ένα “ανεξέλεγκτο τουριστικό πάρκινγκ”. Πρόσθεσε, πάντως, πως “η Αθήνα είναι ένας όμορφος τουριστικός προορισμός γιατί ως πόλη είναι από τα λίγα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα που έχουν μικτές χρήσεις”. Τέλος έθιξε το ζήτημα της εκτεταμένης βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, που αλλοιώνει τις γειτονιές, και, όπως είπε απευθυνόμενος στον Ν. Μπελαβίλα, “οι δημοτικές αρχές πρέπει να πιέσουν να τεθούν όρια”.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ