Εφημερίδα Κοινωνική

Απόστολος Καραμπερόπουλος – εκδότης Κοινωνικής: Όσοι θεωρούν ότι θα “καπελώσουν” έναν ολόκληρο Πειραιά κάνουν λάθος… (VIDEO)

 Breaking News

Απόστολος Καραμπερόπουλος – εκδότης Κοινωνικής: Όσοι θεωρούν ότι θα “καπελώσουν” έναν ολόκληρο Πειραιά κάνουν λάθος… (VIDEO)
09 Απριλίου 2019

Μια ξεχωριστή παρέμβαση του εκδότη της εφημερίδας “Κοινωνική” Απόστολου Καραμπερόπουλου, γεμάτη από μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις, έγινε την Κυριακή στο “Κανάλι Ένα” και την εκπομπή “Λόγος και Αντίλογος” του Νίκου Παρασκευά και του Τάκη Μαυρέα.

– Απόστολε, καλή σου μέρα.

– Να σας καλημερίσω κι εγώ. Την καλημέρα μου σε όλους τους ακροατές. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο 56564588_645901015846931_6810904703581290496_nνα ξυπνάμε κάθε μέρα και να ακούμε πραγματικά εξωπραγματικές δηλώσεις, φτάνουμε στο σημείο του εξοργισμού, απορώ με την υπομονή, όπως απορείτε κι εσείς απ΄ ό,τι είπατε, με την υπομονή του δημάρχου. Απορώ. Εδώ ακούμε για λευκές επιταγές, ακάλυπτες, γαϊτανάκια δηλώσεων, πραγματικά ΚΑΣ – ΞΕΚΑΣ. Θα κάνουνε δηλώσεις, δε θα κάνουνε δηλώσεις. Θα τα πούνε σε ένα συνέδριο; θα μιλήσουνε ή δε θα μιλήσουνε; Ούτε καν στις δημοσιογραφικές μας ερωτήσεις δεν απαντούν (γιατί κι εμείς καθημερινά κάνουμε ρεπορτάζ), εγώ πραγματικά εξοργίζομαι. Εχω φτάσει στο σημείο να εξοργίζομαι εγώ που με ξέρετε πόσο ήρεμος είμαι. Μας έχουν “βγάλει από τα ρούχα μας”. Αν τα Εξάρχεια είχαν αυτή τη στιγμή δίπλα τους λιμάνι ή αεροδρόμιο θεωρώ ότι κι αυτά ακόμη θα τα είχαν κηρύξει αρχαιολογικό χώρο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Ήμασταν προ ημερών με το δήμαρχο που μας παρουσίασε τα νέα δημοτικά λεωφορεία, και κάναμε τη διαδρομή για να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά αλλά και τις διαδρομές που θα κάνουν τα λεωφορεία. Περάσαμε από την Πειραϊκή. Είναι 1.000 μέτρα αρχαιολογικός χώρος δεκαετίες, είναι το καλύτερο κομμάτι του Πειραιά, το “φιλέτο” και είναι …μπαζωμένο και εγκαταλειμμένο. Δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου ούτε καν να μπει μέσα για να το καθαρίσει, είναι μία κατάσταση άναρχη και ουσιαστικά φτάνουμε στο σημείο να λέμε όλοι και ειδικά στον Πειραιά ότι από τη μία θέλουμε επενδύσεις, από την άλλη θέλουμε το τάδε, το άλλο, και τα λοιπά. Πρέπει να αποφασίσουμε στο τέλος, σαν Πειραιώτες και σαν κόσμος και σαν εφημερίδα εγώ, ως δημοσιογράφοι εσείς, τι θέλουμε. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Δε μπορούμε να μυρίζουμε κάθε βράδυ τα νύχια μας για το τι δηλώσεις θα πουν την επόμενη ημέρα για τον Πειραιά, χωρίς να έχουν άποψη και να είναι και άσχετοι με την πόλη μας αυτοί που κάνουν τις οποιεσδήποτε δηλώσεις.

– Απόστολε, έχουν όμως και αυτοί το οποιοδήποτε δικαίωμα και σαν θεσμός και σαν ΚΑΣ, και σαν κυβέρνηση να κάνουν αυτό που νομίζουν.

– Βεβαίως. Κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να τους κάνουμε την κριτική και είναι και ευθύνη μας αυτό. Όχι μόνο υποχρέωση. Ευθύνη. Να τους κάνουμε αξιόλογη κριτική, να είναι αντικειμενική κατά το δοκούν βέβαια, έτσι όπως πάει το πράγμα. Δε μπορεί να έρχεται ο οποιοδήποτε υπουργός, υφυπουργός, σε ένα συνέδριο και να κάνει τις δηλώσεις του, του στιλ εγώ θα το πω “του στιλ δεν είναι σωστό για τη δημοκρατία” …πώς το είπε; δεν ξέρω καν πώς το είπε. Έχουμε φτάσει στα όρια της παράκρουσης. Κι εμείς από την πλευρά μας και σαν εφημερίδα “Κοινωνική” και εγώ προσωπικά, το ρεπορτάζ που κάνουμε καθημερινά δυστυχώς για μας δυσκολεύει με αυτά που ακούμε. Γιατί πρέπει να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του Πειραιά και να κάνουμε τις ανάλογες ερωτήσεις και να περιμένουμε τις ανάλογες απαντήσεις….καλά είναι αυτά που λέμε, αλλά το θέμα είναι η πράξη. Και να μας πούνε και για το λιμάνι που λένε για τους πρόσφυγες, και το τι έγινε εκεί. Δηλαδή οι καλές ειδήσεις είναι και σε άλλα κομμάτια. Είναι και στα οικονομικά για παράδειγμα κομμάτια, είναι και σε άλλους τομείς. Άρα όσοι θεωρούν ότι θα “καπελώσουν” έναν ολόκληρο Πειραιά, και τους Πειραιώτες και τους φορείς (εγώ δε θα μιλήσω προσωπικά ούτε για το δήμο, ούτε για το δήμαρχο), κάνουν λάθος. Υπήρχαν φορείς οι οποίοι έδωσαν την ψυχή τους για την περίπτωση του λιμανιού και των προσφύγων. Δε μπορούμε να τα “καπελώνουμε” όλα, γιατί από την ανάποδη πλευρά θα ακούσουν και την ανάλογη κριτική. Κι από εμάς κι από εμένα προσωπικά. Έχουμε φτάσει στα σημεία της παράκρουσης.

– Απόστολε, για να είμαστε ακριβείς και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, θα σου το διαβάσω όπως ακριβώς το είπε Παπαδημούλης στην Ημερίδα: “θεωρώ προφανές και ντροπή για τη δημοκρατία, ένας δήμος, μία δημοτική πλειοψηφία, ένας δημοτικός συνδυασμός να λέει εχθρός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, εχθρός μας είναι η κυβέρνηση Τσίπρα”. Εγώ είμαι από τα 18 μου χρόνια στην Αριστερά, δεν έχω ξανακούσει τέτοια ωμή στον κυνισμό της δήλωση. Τέτοια πρωτοφανής, αντιδημοκρατική δήλωση. Και νομίζω ότι είναι υπόθεση δημοκρατίας αυτή. Νομίζουνε ότι είναι ιδιοκτήτες του λιμανιού, νομίζουν ότι τους ανήκει το λιμάνι, ότι η πόλη ολόκληρη τους ανήκει κι ότι όσοι δεν είναι μαζί τους, μέμφονται τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είπε κατά λέξη. Τα έχω απομαγνητοφωνήσει για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ο Παπαδημούλης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

– Κι εγώ να πω με τη σειρά μου “συγχαρητήρια και μπράβο” γι αυτές τις εξαίρετες δηλώσεις. Πραγματικά δε μπορώ να πω κάτι άλλο. Καλό θα ήταν βέβαια κάποια στιγμή να τιμήσει ο κ. Παπαδημούλης και τον τοπικό Τύπο που δεν απαντάνε, και το “Κανάλι Ένα” το νούμερο ένα κανάλι του Πειραιά, να μας διευκρινίσει ακριβώς τι εννοεί. Τι εννοεί “ντροπή”;
Όχι μόνο ο κ. Παπαδημούλης, δεν το προσωποποιώ, αν και θα έπρεπε. Να μας απαντήσει όμως ως ευρωβουλευτής τι έχει κάνει, ένα πράγμα ή τι έχει πει, ένα πράγμα, για τον Πειραιά, εγώ δε θα ζητήσω δύο. Κι εγώ θα διαθέσω όλη την πρώτη σελίδα στην εφημερίδα, την επόμενη ημέρα.
Όλο το πρωτοσέλιδό μου. Οι ισορροπίες πρέπει να κρατιώνται, πρέπει να είμαστε ευγενείς, ηθικοί και τίμιοι και από τη δική μας την πλευρά όσο αφορά τα δημοσιογραφικά μας καθήκοντα αλλά από κει και πέρα φτάνουμε σε σημεία εξοργισμού. Ακούω πράγματα που δεν έχουν σχέση με τον Πειραιά και δεν αφορούν κι εμάς. Ούτε τους αναγνώστες μου, ούτε τους ακροατές σας, ούτε τους ψηφοφόρους του οποιουδήποτε συνδυασμού.

– Απόστολε, επειδή ξέρω ότι με την “Κοινωνική” ψάχνεσαι, θα πρέπει ο οποιοσδήποτε αναγνώστης να τη διαβάζει, και το λέω όχι επειδή είσαι φίλος, γιατί αν δεν ίσχυε δε θα το έλεγα, όπως δεν το λέω και για άλλες εφημερίδες. Πάντως, αυτό το συνέδριο ήταν μία καλή προσπάθεια, άσχετα αν την παρακολούθησαν λίγοι δημοσιογράφοι και λίγος κόσμος.
Έγιναν ωραίες παρεμβάσεις από πολλούς φορείς και παράγοντες. Μία ερώτηση έκανα εγώ, όσον αφορά την ΟΧΕ γιατί ειπώθηκε ότι θα μπορούσαν να την είχαν κάνει και άλλοι δήμοι όπως: Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα και λοιπά. Αυτό διευκρινίστηκε από το Γ. Γαβρίλη και το Ν. Μπελαβίλα. Ακόμη υπήρξε μία σημαντική “κραυγή αγωνίας” στο Συνέδριο από το Γιάννη το Λαγουδάκη το δήμαρχο Περάματος, που έχει να κάνει με τα καζάνια, που όπως είπε δεν είναι θέμα περιβάλλοντος, είναι πλέον θέμα της ίδιας της ζωής μας, θέμα επιβίωσης. Να σημειωθεί ότι ο παρευρισκόμενος υπουργός κύριος Σταθάκης δεν έδωσε λέξη για απάντηση.

Έγιναν και άλλες σωστές παρατηρήσεις, όπως αυτή του Γ. Γαβρίλη, εγώ οφείλω να είμαι τίμιος, απέναντι σε αυτό που άκουσα,γίνανε πολύ σωστές παρατηρήσεις και από την κ. Φρατζεσκάκη και από άλλους, που θα τις πω κι αυτές στην πάροδο του χρόνου. Ακόμη, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση της Μ. Σταθάκη που είπε ότι “δε θα επιτρέψουμε να αλωθεί η πόλη από επιχειρηματίες”, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινήσεις.

Τέλος επειδή είπα στο Νίκο Μπελαβίλα ότι δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε ερωτήσεις λόγω του χρόνου και επειδή ο Νίκος που τον γνωρίζω πολλά χρόνια, είναι κι αυτός ένας ευγενής άνθρωπος οφείλω να πω και τέρας μόρφωσης, μου είπε ότι “όποτε θέλεις να κάνουμε συνέντευξη να τα πούμε όλα”.

Και φυσικά Απόστολε, μένω σε μία κουβέντα που είπες πολύ εύστοχη, για την ευθύνη μας απέναντι στα πράγματα.

– Κλείνοντας να πω Νίκο, ότι στην αρχή της εκπομπής έκανες ένα σχόλιο για τους “δαίμονες του Πειραιά”. Οι “δαίμονες στον Πειραιά”, εγώ θέλω να πω προς όλες τις κατευθύνσεις δεν είναι σαρκοφάγοι, είναι ψηφοφάγοι πλέον.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ