Εφημερίδα Κοινωνική

Σύσκεψη για τις ανεξέλεγκτες κατασκηνώσεις στο Αγκίστρι

Σύσκεψη για τις ανεξέλεγκτες κατασκηνώσεις στο Αγκίστρι
26 Μαρτίου 2019

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου και κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Αγκιστρίου κ. Ιωάννη Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ανεξέλεγκτου κάμπινγκ στις περιοχές Δραγονέρα και Σκληρή του Δήμου Αγκιστρίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και τον Δήμαρχο Αγκιστρίου, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά κ. Παππάς, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά κ. Σταμούλης, ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Φραγκούλης, ο δημοτικός Σύμβουλος Αγκιστρίου κ. Λογοθέτης, ο Δασάρχης Πειραιά κ. Σακκάς, η Νομική Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής κ. Σαββίδου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Νήσων.

Το πανέμορφο νησί του Αγκιστρίου έχει 85% δασοκάλυψη με πευκοδάσος και γίνεται κατά τους θερινούς μήνες πόλος έλξης και για τους παράνομους ελεύθερους κατασκηνωτές που καταστρέφουν το περιβάλλον και δημιουργούν συνθήκες κινδύνου για εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές.

Επειδή δεν μπορεί να συνεχιστεί η απαράδεκτη και ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση και πρέπει να ληφθούν μέτρα πρόληψης και καταστολής για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και προστασίας των πολιτών, στην εν λόγω σύσκεψη αποφασίστηκαν τα κάτωθι μέτρα :
1) Λεπτομερή ενημέρωση των ενδιαφερόμενων κατασκηνωτών για το τι προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές ποινές, με έντυπα φυλλάδια και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνοπτικά αναφέρουμε ότι η παράνομη κατασκήνωση είναι επ’ αυτοφώρω αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση και επιβολή προστίμου 300 ευρώ ανά άτομο.
2) Σύσταση μικτών κλιμακίων φύλαξης αποτελούμενα από εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Δασαρχείο) με τον συντονισμό και την μέριμνα του Δήμου Αγκιστρίου.
3) Απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής εντός του δάσους κατά τις νυχτερινές ώρες, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
4) Αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την αύξηση των κονδυλίων για την δασοπροστασία και την δασοπυρόσβεση.
5) Ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού και Πυροσβεστικού σταθμού Αγκιστρίου, καθώς και του αρμόδιου Λιμεναρχείου και Δασαρχείου.

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, του δάσους και της δημόσιας υγιεινής. Μέριμνα του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων είναι ο έγκαιρος σχεδιασμός και συντονισμός των συναρμόδιων φορέων για την προστασία των πολιτών της Π.Ε. Νήσων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που αυξάνεται η επισκεψιμότητα των νησιών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ