Εφημερίδα Κοινωνική

ΟΣΥ: Τι ισχύει με τα λεωφορεία χωρίς πινακίδες

ΟΣΥ: Τι ισχύει με τα λεωφορεία χωρίς πινακίδες
27 Μαρτίου 2019

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΥ, Γιώργος Γλυκός, δίνει τη δική του απάντηση στο ethnos.gr για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι 321 λεωφορεία δεν έχουν πινακίδες για να μην πληρώνουν ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας

«Σαφώς και υπάρχουν ορισμένα οχήματα που βρίσκονται στα κατά τόπους αμαξοστάσια και κάποια άλλα που βρίσκονται σε έναν χώρο που έχουμε στο Θριάσιο και προορίζονται για εκποίηση» τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Γλυκός. «Ένας αριθμός οχημάτων που υπερβαίνει τον αριθμό που χρησιμοποιούμε είτε είναι εν ενεργεία, είτε πρόκειται να επισκευαστούν το επόμενο διάστημα, με βάση τον νόμο κατεβαίνουν οι πινακίδες τους και δεν ασφαλίζονται. Είναι λογικό και νόμιμο», προσθέτει. «Όμως αυτά τα οχήματα δεν επηρεάζουν καθόλου τον ενεργό πληθυσμό των αυτοκινήτων. Κάθε μέρα κυκλοφορούν με βάση το πρόγραμμα του ΟΑΣΑ, 1100 οχήματα και 165 τρόλεϊ. Αυτή τη στιγμή πάνω από 1.600 είναι ασφαλισμένα. Καλώς δεν τα ασφαλίζουμε. Γιατί να τα ασφαλίσουμε; Για να έχουμε ένα τεράστιο κόστος προς χάριν της ασφαλιστικής εταιρείας; Μιλάμε για ασφάλιση έναντι τρίτων αστικής ευθύνης γιατί τα οχήματα έχουν αυτή την ιδιαιτερότητας» συμπληρώνει ο κ. Γλυκός.

«Δεν κατανοώ από που προκύπτει αυτή η πληροφόρηση, δηλαδή ότι δεν τα ασφαλίζουμε για άλλους λόγους» καταλήγει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΥ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ