Εφημερίδα Κοινωνική

Όσα είπε ο Γιάννης Μώραλης στη συνεδρίαση του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Breaking News

Όσα είπε ο Γιάννης Μώραλης στη συνεδρίαση του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
28 Μαρτίου 2019

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά παρευρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Ε.Ε.Π. κ. Γιάννη Βουτσινά, όπου συζήτησε με τους επαγγελματίες της πόλης για τις Δράσεις Επιχειρηματικότητας,  που θα υλοποιηθούν από τον Δήμο μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής από το 2014 όταν και ανέλαβε καθήκοντα, ήταν η ανάπτυξη της πόλης και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας πως η Δημοτική Αρχή Πειραιά,  δεν μπορεί να απουσιάζει από τις συζητήσεις για την ανάπτυξη του Πειραιά. «Θεωρώ πως είναι σημαντικό και αυτό σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, το πετύχαμε», τόνισε ο Δήμαρχος.

Αναφερόμενος ο κ. Μώραλης στις Δράσεις Επιχειρηματικότητας που θα υλοποιηθούν στη πόλη από τον Δήμο Πειραιά μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, συνολικού προϋπολογισμού 24.167.000 ευρώ, τόνισε ότι περιλαμβάνουν την Παροχή Υπηρεσιών στήριξης της Επιχειρηματικότητας προϋπολογισμού 13.190.000 ευρώ και τις Δράσεις Άμεσης Ενίσχυσης Επιχειρήσεων ύψους 10.977.000 ευρώ, λέγοντας πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ενισχυθεί όσο γίνεται περισσότερο η επιχειρηματικότητα στην πόλη μας.

Στη συνέχεια, μιλώντας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, τόνισε πως έχουν εξασφαλιστεί ευρωπαϊκοί πόροι ύψους 80 εκ. ευρώ λέγοντας πως σε συνδυασμό με άλλες χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή ύψους 30 εκ. ευρώ, υλοποιείται στον Πειραιά το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο στην ιστορία της πόλης,  συνολικού προϋπολογισμού 111.683.000 ευρώ.

Ακολούθησε εκτενής διάλογος με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών του Πειραιά, όπου ο κ. Μώραλης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και στους προβληματισμούς που τέθηκαν, σχετικά με θέματα αρμοδιοτήτων του Δήμου και κάλεσε τους εκπροσώπους του Επιμελητήριου να επαναλάβουν αντίστοιχες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή βουλευτών και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά για θέματα που άπτονται των δικών τους αρμοδιοτήτων.

Επιπλέον συμφωνήθηκε να υπάρξει στενότερη συνεργασία Δημοτικής Αρχής και επαγγελματιών του Πειραιά, σχετικά με τα μεγάλα κεντρικά ζητήματα που απασχολούν την πόλη.

Κλείνοντας ο κ. Γιάννης Μώραλης, ανέφερε:

«Ο Πειραιάς αυτή τη στιγμή παρουσιάζει μια πολύ μεγάλη δυναμική και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς προορισμούς στη χώρα και σε αυτό έχουμε συμβάλλει και εμείς, ως μια Δημοτική Αρχή εξωστρεφής, η οποία υποστηρίζει τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και δουλεύοντας εξίσου σκληρά».

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ