Εφημερίδα Κοινωνική

ΘΟΡΥΒΟΣ για προεκλογικό… «δώρο Πάσχα» σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

ΘΟΡΥΒΟΣ για προεκλογικό… «δώρο Πάσχα» σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους
26 Μαρτίου 2019

Η «βόμβα» Πετρόπουλου έπεσε χθες το πρωί, όταν σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του News247, όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες περί καταβολής 250 ευρώ στους δημοσίους υπάλληλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους, εν είδει επιδόματος το Πάσχα, αλλά παρέπεμψε… στον Πρωθυπουργό. Ο θόρυβος των δηλώσεων Πετρόπουλου έγινε ακόμα πιο έντονος, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει ανοικτό μέτωπο με τους δανειστές για την α’ κατοικία και είναι προφανές ότι κάθε νέο μέτωπο δυσκολεύει τις διαβουλεύσεις. Το κόστος ενός τέτοιου επιδόματος αγγίζει τα 661 εκατ. Ευρώ κι εξαντλεί το λογιστικό κονδύλι των 658 εκατ. ευρώ, που έχει, πλέον, ο Προϋπολογισμός λόγω του ότι δεν διάθεσε όλο το κονδύλι των 982 εκατ. Ευρώ που είχαν εγγραφεί ως υπόλοιπα για τα αναδρομικά των Ειδικών Μισθολογίων.

Η Κομισιόν στην πρόσφατη Έκθεση της είχε επισημάνει αυτό το περίεργο κονδύλι, «φωτογραφίζοντας» επί της ουσίας της την ανησυχία της ότι η κυβέρνηση μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν στην προεκλογική περίοδο. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, όταν ο Ντέκλαν Κοστέλο βρισκόταν στην Αθήνα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Βρυξέλλες ξεκαθάριζαν πως αυτά τα 658 εκατ. ευρώ θα παραμείνουν στον Προϋπολογισμό ως «μαξιλάρι».

«Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο». Έτσι απάντησε- μάλλον εκνευρισμένος- ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει εάν υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης η καταβολή επιδόματος Πάσχα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και το Μαξίμου, που ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ