Εφημερίδα Κοινωνική

«Let’s do it Greece 2019″ – Δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στα Μέθανα

«Let’s do it Greece 2019″ – Δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στα Μέθανα
26 Μαρτίου 2019

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων και η Περιβαλλοντική Ένωση για την Προστασία του Αργοσαρωνικού συμμετέχουν ενεργά στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση ‘’Let’s do it Greece 2019’’, η οποία έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες εθελοντές και εκατοντάδες φορείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Καραγιάννης αναφέρει: 

«Όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν, γινόμαστε μια μεγάλη οικογένεια και βάζουμε χρώμα στις γειτονιές μας, δίνουμε ζωή στα βουνά μας, καθαρίζουμε τις παραλίες μας, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον μας, ομορφαίνουμε την πατρίδα μας.

Η φετινή πανελλαδική εκστρατεία είναι αφιερωμένη στην Οικογένεια και για μία ακόμα χρονιά μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένεια και φίλοι εθελοντές, δίνουμε τα χέρια, καθώς όλη η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό, σε όλα τα σχολεία της πατρίδας μας, στα οποία ετοιμάζονται εντυπωσιακές δράσεις σε τέσσερις κύριους άξονες : Περιβάλλον, Συνάνθρωπος, Κοινότητα, Φιλοζωΐα.

Στα πλαίσια αυτά και για πρώτη φορά, το «Let’s do it Greece» σε συνεργασία με το «Νοιάζομαι και Δρω», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη που υλοποιούν το Μη-Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, ενώνουν τις δυνάμεις τους οργανώνοντας κοινή Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού.

Πρόκειται για την εβδομάδα από 1 έως 7 Απριλίου 2019, όπου το κάθε σχολείο μπορεί να οργανώσει τις δικές του δράσεις, να προσκαλέσει και άλλα σχολεία, και να συνεργαστεί με τους φορείς και τις ομάδες της περιοχής του, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς σε κάθε γωνιά της χώρας. Για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού εθελοντικού εγχειρήματος έχει δοθεί και φέτος σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το μεγάλο σύνθημα του ‘’Let’s do it Greece’’ από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και την Περιβαλλοντική Ένωση για την Προστασία του Αργοσαρωνικού θα δοθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 στο οποίο καλούμε όλους τους Συλλόγους, φορείς & εθελοντές για να καθαρίσουμε το ΝΗΣΑΚΙ ΜΕΘΑΝΩΝ.

Σημείο συνάντησης : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ και ώρα 9.00π.μ»

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, επικοινωνώντας με τους :Αντιδήμαρχο κ. Παντελή Βασίλη και Πρόεδρο κ. Ψυχογυιού Δήμητρα στα τηλέφωνα : 2298 0 92 324 & 2298 0 93 080, στο φαξ : 2298 0 92 437 και στο e-mail : [email protected]

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ