Εφημερίδα Κοινωνική

Ανασυγκρότηση Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας στην περιοχή μας – Ένα «στοίχημα» που ΠΡΕΠΕΙ να κερδηθεί για ανάπτυξη και ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Breaking News

Ανασυγκρότηση Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας στην περιοχή μας – Ένα «στοίχημα» που ΠΡΕΠΕΙ να κερδηθεί για ανάπτυξη και ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
21 Μαρτίου 2019

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/3/2019 στο Δημαρχείο Περάματος η ημερίδα με θέμα την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Στην ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Καινοτομίας για την Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία και την Αξιοποίηση των Θαλάσσιων Πόρων, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν Πανεπιστήμια και επιστημονικοί φορείς, επαγγελματικές ενώσεις, εφοπλιστικές ενώσεις, σωματεία εργαζομένων, οι παραλιμένιοι Δήμοι, τα επιμελητήρια, η Περιφέρεια,  εκπρόσωποι της κυβέρνησης και  των κομμάτων και φυσικά ο ΟΛΠ.

Παρουσιάστηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις από τους επιστημονικούς φορείς για τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον κλάδο και μπορούν να συμβάλουν σε μία θεαματική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και της απασχόλησης σε αυτό τον τομέα.

Τέθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα θέματα και οι προϋποθέσεις ώστε να γίνει εφικτή και να βοηθηθεί η προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου.

Και φυσικά συζητήθηκαν αναλυτικά οι προβληματισμοί των φορέων, οι επιφυλάξεις, προβλήματα που μπορεί να  δημιουργηθούν και οι «κόκκινες γραμμές»  που σχετίζονται με την εξέλιξη της σχέσης μεταξύ ΟΛΠ/COSCO και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΝΕΖ, στην περίπτωση που γίνουν αλλαγές προς το χειρότερο στη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού.

Με βάση όλα αυτά και τα συμπεράσματα της ημερίδας, το Κέντρο Καινοτομίας και όλοι οι φορείς θα συνεχίσουν τα επόμενα βήματα για την προσπάθεια της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ