Εφημερίδα Κοινωνική

Τι φοβάται η Αθήνα μετά την επικήρυξη των 8 Τούρκων στρατιωτικών

 Breaking News

Τι φοβάται η Αθήνα μετά την επικήρυξη των 8 Τούρκων στρατιωτικών
12 Φεβρουαρίου 2019

Κίνηση εντυπωσιασμού ή αλλαγή τακτικής στο κυνήγι των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 αποτελεί η επικήρυξη τους από την Άγκυρα για 700.000 ευρώ το κεφάλι; Σε αυτή την ερώτηση προσπαθεί να απαντήσει το κοινό κλιμάκιο Αστυνομίας και ΕΥΠ που έχει επιφορτιστεί εδώ και έναν χρόνο με τη φύλαξη των οκτώ στρατιωτικών.

Έτσι, όχι μόνο βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού αλλά αποκρυπτογραφούν σήματα και αναφορές προκειμένου να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους κυνηγούς των οκτώ και να μπλοκάρουν οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο ασφαλείας που είχαν εκπονήσει και μπήκε σε εφαρμογή πριν από έναν χρόνο αποδείχθηκε απροσπέλαστο. Οι Τούρκοι, παρά τις επίμονες προσπάθειες, δεν κατάφεραν να διασπάσουν το τείχος προστασίας και επιχειρούν πλέον με το δέλεαρ των χρημάτων της επικήρυξης να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στην υπόθεση για να καταφέρουν να πάρουν πίσω στην Τουρκία τους οκτώ αξιωματικούς που ζήτησαν και πήραν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Στόχος, λένε, είναι να εντοπίσουν το «αποστειρωμένο» περιβάλλον όπου ζουν οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί και για τον λόγο αυτό στο παιχνίδι, εκτός από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, έχει μπει και μέρος του οργανωμένου εγκλήματος της γειτονικής χώρας που διατηρεί υπόγειες σχέσεις με τη ΜΙΤ και δεν θα έλεγε όχι στα συνολικά 5,6 εκατ. ευρώ της επικήρυξης.

Ως εκ τούτου, το πλάνο ασφαλείας επανασχεδιάζεται, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα ενώ αξιολογείται και η παραμικρή πληροφορία που φτάνει στους συνδέσμους της ΕΛ.ΑΣ. και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η ΜΙΤ διαθέτει πολλούς πληροφοριοδότες στην Ελλάδα, μυστικοί πράκτορες βρίσκονται σε καμουφλαρισμένα πόστα, ενώ έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια με αντικαθεστωτικούς τα οποία όμως έχουν μείνει κρυφά. Κινητά τηλέφωνα και Διαδίκτυο παρακολουθούνται και όσοι γνωρίζουν λένε ότι δεν θα προκαλέσουν εντύπωση κινήσεις που ενδεχομένως θα κάνουν οι Τούρκοι πράκτορες στην Ελλάδα.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ