Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΟΚ: Ιερείς είχαν μοναχές ως σκλάβες του σεξ, παραδέχτηκε ο Πάπας Φραγκίσκος

ΣΟΚ: Ιερείς είχαν μοναχές ως σκλάβες του σεξ, παραδέχτηκε ο Πάπας Φραγκίσκος
06 Φεβρουαρίου 2019

Ο Πάπας Φραγκίσκος παραδέχτηκε πως έχουν υπάρξει περιπτώσεις που κληρικοί κακοποιούσαν σεξουαλικά μοναχές- ενώ σε μια περίπτωση, τις χρησιμοποιούσαν ως σκλάβες του σεξ.

Όπως τόνισε, σε εκείνη τη συγκεκριμένη υπόθεση ο προκάτοχός του, Πάπας Βενέδικτος, αναγκάστηκε να κλείσει ένα ολόκληρο εκκλησίασμα μοναχών που κακοποιούνται από ιερείς.

Όπως υπογραμμίζει το BBC, θεωρείται πως πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνωρίζει πως έχει υπάρξει σεξουαλική κακοποίηση μοναχών από κληρικούς. Ο Πάπας τόνισε πως καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο όμως συνεχίζει να υφίσταται.

pappas_fragiskos

Ο Πάπας έκανε τα σχόλια αυτά σε δημοσιογράφος στο πλαίσιο ιστορικής περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. «Ο Πάπας Βενέδικτος είχε το θάρρος να διαλύσει ένα εκκλησίασμα γυναικών που ήταν σε συγκεκριμένο επίπεδο, επειδή είχε εισέλθει σε αυτό η σκλαβιά γυναικών- σκλαβιά, ακόμα και στο σημείο της σεξουαλική σκλαβιά- από πλευράς των κληρικών ή των ιδρυτών» είπε σχετικά.

Όπως είπε ο Αλεσάντρο Γκισότι του γραφείου Τύπου του Βατικανού, το εν λόγω εκκλησίασμα βρισκόταν στη Γαλλία.

Ο Πάπας σημείωσε ότι το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης μοναχών συνεχίζει να υπάρχει, προσθέτοντας ότι συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό σε «συγκεκριμένα εκκλησιάσματα, κυρίως νέα».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ