Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Πολάκης απειλεί τον νεκρό Μπεσκένη στο Εφετείο…

Ο Πολάκης απειλεί τον νεκρό Μπεσκένη στο Εφετείο…
12 Φεβρουαρίου 2019

Ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φτάνοντας να απειλεί τον νεκρό δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη. Αντιδρώντας στην καταδικαστική για τον ίδιο δικαστική απόφαση με την οποία επιδικάζεται χρηματική αποζημίωση στη χήρα και το ανήλικο παιδί του Βασίλη Μπεσκένη για την εξύβριση του αποβιώσαντος δημοδιογράφου, ο Πολάκης με ανάρτησή του στο facebook υποστηρίζει ότι έχασε την αγωγή επειδή δεν ασχολήθηκε λόγω του θανάτου του ενάγοντος.

Προαναγγέλλει ωστόσο, ότι θα ασχοληθεί στο Εφετείο. Συνεχίζοντας στο μοτίβο της ύβρεως, ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι «εκεί που μας χρώσταγαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι».

Η μετά θάνατον δικαίωση με τη δικαστική απόφαση

Μετά θάνατον δικαίωσε τον Βασίλη Μπεσκένη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που έκρινε ένοχο για εξύβριση τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Μάλιστα, του επέβαλε και χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του αποβιώσαντα δημοσιογράφου.

Ο κ. Πολάκης είχε κατηγορήσει τον Βασίλη Μπεσκένη ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η υπόθεση αφορούσε τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη στη Βουλή στις 6.3.2017. Τότε, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε ισχυριστεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε στείλει μέσω διευθυντή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ λίστα με 25 άτομα που διορίστηκαν στον Οργανισμό μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης. Μετά την σχετική έρευνα αυτή αποδείχθηκε επίσης ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τι αναφέρει η απόφαση

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο, όπως δείχνει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στα dikaiologitika.gr, δέχτηκε τα επιχειρήματα του Βασίλη Μπεσκένη, καθώς έκρινε ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του».

Μάλιστα, στην απόφαση υπογραμμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση». Το δικαστήριο αποφάσισε ότι κ. Πολάκης διαπόμπευε στη Βουλή αλλά και σε δημόσιες αναρτήσεις του στο Facebook τον Βασίλη Μπεσκένη λέγοντας ψέματα, χωρίς μάλιστα κανένα αποδεικτικό στοιχείο γι” αυτά που λέει.

ΠΗΓΗ


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ