Εφημερίδα Κοινωνική

Με μαζική παρουσία κόσμου η εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ

Με μαζική παρουσία κόσμου η εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ
26 Φεβρουαρίου 2019

Με δεδομένο το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για το περιβάλλον υποχωρεί, καθώς κυριαρχούν ζητήματα που συνδέονται με την οικονομία, καλείται η Αυτοδιοίκηση να το τονώσει και να το συνδέσει με την ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) διοργάνωσε εκδήλωση, με την ευκαιρία κοπής της πρωτοχρονιάτικής του πίτας, με στόχο την επικοινωνία των δράσεων που αναπτύσσει, αλλά και για να τιμήσει προσωπικότητες, που με την προσφορά τους συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και προώθησης της ανάπτυξης. Στην εκδήλωση αυτή ανταποκρίθηκαν μαζικά θεσμικοί παράγοντες και πολίτες, οι οποίοι και κατ έκλεισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, διαδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

pesydap1

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους των Δήμων – μελών. Με την εισήγησή του αναφέρθηκε σε σύντομο απολογισμό του έργου του ΠΕΣΥΔΑΠ για το 2018, καλωσορίζοντας τον Δήμο Ελευσίνας – την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 – στην οικογένεια του Συνδέσμου. Επικεντρώθηκε στην φροντίδα και περίθαλψη αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσα από την λειτουργία της εξειδικευμένης δομής του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ). Συνέχισε τονίζοντας τις δράσεις που αναπτύσσει η Πολιτική Προστασία του ΠΕΣΥΔΑΠ, αναδεικνύοντας την ανεπαρκή παρουσία των κρατικών αρχών στον έλεγχο και στην καταστολή παράνομων δραστηριοτήτων στην υποβαθμισμένη δυτική Αθήνα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης του Συνδέσμου στην οποία, αν και εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, το σύνολο των ομόφωνων αποφάσεων έφτασε το 98%.

Με την ευκαιρία αναφέρθηκε στην έναρξη του έργου: «Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω», που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΝ και αποσκοπεί στην καταγραφή παράνομων χωματερών, οχλουσών δραστηριοτήτων και της βιοποικιλότητας στο Όρος Αιγάλεω. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ανάλυσης της διαδικασίας αδειοδότησης του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ με ραδιενεργά απόβλητα, απευθύνθηκε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα την οποία ευχαρίστησε θερμά γιατί επί 4 συνεχή χρόνια στάθηκε δίπλα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Συνδέσμου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αδειοδότηση αποκατάστασης του ΧΑΔΑ με ραδιενεργά απόβλητα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η διαδικασία απονομής βραβείων. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να τιμήσει για την προσφορά τους ορισμένες προσωπικότητες, αναγνωρίζοντας δημόσια ότι η μέχρι τώρα δράση τους συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και τόνωσης της ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι:

pesydap2

Ο Γιώργος Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά για την στήριξή του στις περιβαλλοντικές δράσεις που αναπτύσσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ. Παρέλαβε το βραβείο του από τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

Ο Σταύρος Κασιμάτης, Δήμαρχος Κορυδαλλού για την στήριξη της λειτουργίας του ΠΕΣΥΔΑΠ μέσα από τη διάθεση υποδομής και στελεχών του Δήμου. Παρέλαβε το βραβείο του από τον Αντιπρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημοσθένη Σταματάτο.

pesydap5

Ο Ηλίας Γιανναράς, Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά για την συμβολή του στην περιφρούρηση του Όρους Αιγάλεω και την καταστολή στο παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών. Παρέλαβε το βραβείο από τους Αντιδήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Στράτο Δασκαλάκη και Πρόεδρο Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Αραμπατζή.

pesydap3

Η Καίτη Σιακαλή, Πρόεδρος Φιλοζωϊκού Σωματείου «Αδέσποτη Ελπίδα» για την εθελοντική της προσφορά στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Παρέλαβε το βραβείο της από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

pesydap4

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, Γεωργία Γιαννιά και Ελένη Σταματάκη, οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Διαμαντίδης και Στέφανος Χρήστου, οι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ Αλεξάνδρα Γκανά και Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο πρώην Υπουργός Γρηγόρης Νιώτης, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Τάσος Νεράντζης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και νυν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο πρώην Δήμαρχος Δερβενοχωρίων Ευάγγελος Αγάθης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, οι αντιδήμαρχοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας Στράτος Δασκαλάκης και Γιώτα Περδίκη, ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Κώστας Βορέας, ο αντιδήμαρχος Πειραιά Σταύρος Βοϊδονικόλας, η αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ιωάννα Καλομπράτσου, ο αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Ανδρέας Λεωτσάκος, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημοσθένης Σταματάτος, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρης Τσατσαμπάς, τα μέλη του ΔΣ του ΠΕΣΥΔΑΠ Μιχάλης Ευθυμιάδης, Γιώργος Γκόγκος, Νόρα Γαλανοπούλου και Γιάννης Περράκης, ο πρόεδρος της Παμπειραικής Ένωσης Πολυτέκνων – δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Πάχος, ΓΓ Τζούλια Σκαραφίγκα, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργος Κατσαντώνης, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του ΠΕΣΥΔΑΠ Παύλος Γερακάρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Βιδάλης, Μαρία Γιαννακάκη, Σπύρος Αγιώτατος, Βάιος Μανώλης, Γιάννης Σούλης, Μαρία Καλαμάρη, η δ/ντρια του εσπερινού γυμνασίου Λευκή Μοτσοβολέα, η πρόεδρος του συλλόγου Χορωδή Μαρία Τριανταφύλλη, η πρόεδρος του συλλόγου Ελπίδα Βάνα Μπούκη, ο Διοικητής του Αττικού Νοσοκομείου Κώστας Δραγώνας, ο Διοικητής του ΑΤ Νίκαιας Αντώνης Ανδριανόπουλος, ο ειδικός σύμβουλος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρης Μπανούσης, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ Νίκος Παρασκευάς, ο δημοσιογράφος Τάκης Μαυρέας, η πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου Πειραιά Σοφία Χαλικιά, εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου Χαϊδαρίου Όλγα Γαβάκη, εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου Φυλής Σπυριδούλα Πολυχρόνη, εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου Κερατσινίου Τιτίκα Πισανίδου, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της κεντρικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Χαιρετισμό έστειλαν ο Υπουργός και βουλευτής Β Πειραιά Δημήτρης Βίτσας και η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια υπόσχεση. Την από κοινού συνεργασία όλων των παρευρισκόμενων για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της περιοχής.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ