Εφημερίδα Κοινωνική

Μητσοτάκης: Σκηνοθετημένο διαζύγιο για να βολευτούν Τσίπρας και Καμμένος

 Breaking News

Μητσοτάκης: Σκηνοθετημένο διαζύγιο για να βολευτούν Τσίπρας και Καμμένος
14 Ιανουαρίου 2019

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κάλεσε τους βουλευτές που προτίθενται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε εφ” όλης της ύλης συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αφού επανέλαβε την θέση της ΝΔ ότι το διαζύγιο των κυβερνητικών εταίρων είναι «στημένο» πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση εξυπηρετεί τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Πάνο Καμμένο.

Τόνισε ότι εφόσον δεν κυρωθεί από την παρούσα βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών τότε η διαπραγμάτευση θα γίνει από μηδενική βάση από την κυβέρνηση της ΝΔ, και απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά στην ερώτηση αν έχει δεχθεί πιέσεις από τη γερμανική πλευρά για να δεχθεί η ΝΔ τη Συμφωνία.

Για το κυβερνητικό διαζύγιο, ο κ.Μητσοτάκης πρόσθεσε:

Τσίπρας και καμμένος βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση για να βολευτούν και οι δύο: Ο ένας για να μην βάλει την υπογραφή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και ο άλλος για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Δανείζει βουλευτές για να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο κ.Τσίπρας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όχι δεν πιστεύω τον Καμμένο. Οι δυο των ΑΝΕΛ παραμένουν υπουργοί και οι δύο δεν διαγράφονται από τους ΑΝΕΛ, ώστε να μείνουν στη Βουλή. Είναι μία συνεννοημένη αποχώρηση. Είναι ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο. Απλά πλέον συγχωνεύτηκαν και αποτελούν ένα. Βλέπουμε μία βαθιά έκπτωση στην πολιτική ζωή.

-Δεν υπάρχει νέα αρχή. Είναι ένα κακοστημένο θέατρο. Ο Καμμένος θα δώσει τη δυνατότητα να μείνει στην κυβέρνηση. Τώρα δανείζει τους βουλευτές του και δίνει τη δυνατότητα στον Τσίπρα, να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Καλώ όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, σημαίνει ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα, τον κυνισμό και την εθνική ταπείνωση.

Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα. Κάθε φορά που η ΝΔ πετύχαινε μεγάλα ποσοστά, ήταν όταν η ΝΔ από κόμμα, γινόταν παράταξη. Αυτό θέλω να κάνω τις επόμενες ημέρες. Συναντώ πολύ κόσμο που μου λέει ότι δεν ψηφίζει ΝΔ, αλλά θα με εμπιστευτούν. Το διακύβευμα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Για ψήφο εμπιστοσύνης:

Αν κρίνω από τις δηλώσεις αυτής της ετερόκλητης ομάδας των βουλευτών που ανακάλυψαν τη γοητεία του Τσίπρα, πιθανόν ο Τσίπρας να πετύχει τους 151 βουλευτές. Εύχομαι ο Τσίπρας να μην πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης. Έχω άδικο που ζητώ από την αρχή εκλογές; Πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχαν γίνει εκλογές. Εκπροσωπούμε ένα διαφορετικό ήθος και ύφος εξουσίας. Μέλημά μας πώς θα ξαναχτίσουμε τη μεσαία τάξη. Θεωρώ δύσκολο να ξεπεράσει τον σκόπελο των ευρωεκλογών. Εκλογές εντός του 2019 θα γίνουν. Τον φάγαμε τον γάιδαρο, ή την καμήλα, όπως έλεγε ο Τσίπρας. Είναι καλό να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό. Κινήσεις όπως η πρόταση μομφής, δεν προαναγγέλλεται.

Για Πρέσπες:

Ο Καμμένος είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και δεν το έκανε. Κινείται μεταξύ γραφικότητας και τραγικότητας σε όλο το δημόσιο βίο του. Το όνομα Μακεδονία είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα υπόλοιπα στοιχεία της συμφωνίας. Από εκεί ξεκινούν τα αλυτρωτικά σχέδια. Η θέση της ΝΔ είναι η ίδια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ουδέποτε εκείνος αναγνώρισε την ονομασία Μακεδονία, καθώς γνώριζε τους κινδύνους. Είναι η ίδια θέση, με του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Η συμφωνία είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που υπάρχει και η ταυτότητα και η εθνότητα. Προφανώς και θα καταψηφήσουμε τη συμφωνία. Αν έχουν προηγηθεί εκλογές, η βουλή δεν θα κυρώσει τη συμφωνία.

Για την επόμενη μέρα:

Είναι χρέος μου να είμαι ρεαλιστής και έντιμος. Αν η συμφωνία κυρωθεί στη Βουλή και ταυτόχρονα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αυτό θα έχει γίνει. Όμως δεν θα έχουν μπει στην ΕΕ. Δεν θα πω ποτέ καλώς τον Μακεδόνα πρωθυπουργό. Η ένταξη στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από τις σχέσεις καλής γειτονίας που θα δείξουν.

Αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή:

Αν η Συμφωνία δεν περάσει, τότε ξεκινάμε από την αρχή. Διαπραγματευόμαστε από την αρχή.

Για Μέρκελ και Σκόπια:

Πρέπει να σας πω ότι ουδέποτε έχω δεχθεί πιέσεις για το θέμα της Συμφωνίας. Εξήγησα στο Λαϊκό Κόμμα τις θέσεις μας και τους λόγους που δεν είμαστε υπέρ. Τα ίδια λέω εντός, τα ίδια και εκτός.

Αν δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, έχει νόημα να κάνει πρόταση μομφής;

Για να το ξεκαθαρίσω. Συνταγματικά, έχουμε τη δυνατότητα. Αυτή τη στιγμή όμως, έχουμε μπροστά μας τη συζητήση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Επιμένω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζημιώνει τον τόπο και εύχομαι να μην εξασφαλίσει τους 151. Επιμένω να τους λέω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι παραμένουν πέντε υπουργοί των ΑΝΕΛ.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ