Εφημερίδα Κοινωνική

Καλωσόρισμα νέου έτους από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά – Σημαντικές πρωτοβουλίες

Καλωσόρισμα νέου έτους από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά – Σημαντικές πρωτοβουλίες
17 Ιανουαρίου 2019

Την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, γιόρτασε την αλλαγή του χρόνου με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Σωτήρος Διός 17). Την εορταστική ατμόσφαιρα στην εκδήλωση έδωσαν οι μουσικές και τα τραγούδια της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του πιανίστα και δικηγόρου, κ. Μάριου Καζά και της παιδικής χορωδίας.

Τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ.Γιώργος Σταματογιάννης και τα μέλη του Δ.Σ., ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου, κ.κ. Σεραφείμ ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα και τους ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κ. Μαρία Γιαννακάκη, Γεν. Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας. Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, οι βουλευτές Πειραιά κ.κ. Θοδωρής Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Κωνσταντίνος Δουζίνας, Γεωργία Γεννιά και Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Από τη δικαστική ηγεσία: Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ειρήνη Καλού και η Αρεοπαγίτης κ. Ζαμπέτα Στράτα. Ο κ. Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Σ.τ.Ε., ο κ.Νικόλαος Μακρής, ε.τ. Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, ο κ. Αντώνιος Πλακίδας, Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Δ/νσεως Εφετείου Πειραιά, ο κ.Ιωάννης Μαλούχος, Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Δ/νσης του Πρωτοδικείου Πειραιά, η κ. Μαρία Κόκοτα, Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Δ/νσης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και το μέλος κ. Γεώργιος Καφφές, ο κ.Δημήτριος Ασπρογέρακας, Εισαγγελέας Εφετών Πειραιώς και ο κ. Περικλής Δράκος, Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών. Η κ. Βασιλική Βλάχου, Αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά και η κ. Ερασμία Λιούλη, Εφέτης Πειραιά. Η κ. Βιολέττα Λαγογιάννη, Προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Πειραιά και η κ. Δάφνη Μαγγανά, Προϊσταμένη του Πταισματοδικείου Πειραιά. Ο κ. Ηλίας Μπογιόκας, Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς της πόλης: ο Δήμαρχος Νικαίας – Α.Ι. Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης, Αρχηγός Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο κ. Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, η κ. Μαρία Μενενάκου, Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και το μέλος Δ.Σ. κ. Σοφία Βασιλειάδου. Ο τέως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Στέλιος Μανουσάκης, ο πρώην Πρόεδρος CCBE, κ.Ευάγγελος Τσουρούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων Ναυτικού Δικαίου, κ. Γρηγόριος Τιμαγένης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων κ.Ιωάννης Ηρειώτης. Οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά κ.κ. Αθηνά Χαρβαλάκου και Κυριάκος Σιγαλάκος, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και πρώην Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο κ. Μιχάλης Πουλάκης από την ΚΤΥΠ. Ο πρώην βουλευτής Πειραιά κ. Δημήτριος Καρύδης, ο πολιτευτής κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Βασίλειος Κατσαφάδος, ο πολιτευτής Α΄ Πειραιά κ. Πέτρος Μούγιος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κ.Νικόλαος Βλαχάκος και ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ.Παναγιώτης Διαλινάκης. Ο Απόστολος Στασινόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά και η κ. Μαρία Κεΐκογλου, Προϊσταμένη Δ/νσης Γραμματείας Εφετείου Πειραιά. Από τον Πειραϊκό Σύνδεσμο ο κ. Γεώργιος Δρούζας και από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα ο κ. Φίλιππος Σκαραμαγκάς.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί δικηγόροι και φίλοι του Δικηγορικού Συλλόγου.

DIKH

Δηλώσεις προέδρου Γ. Σταματογιάννη για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον απολογισμό μας είναι το μείζον ζήτημα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων στο κέντρο της πόλης, στην πρώην Ράλλειο Σχολή. Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι από τριμήνου και πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες (νομικές και τεχνικές) των συμβαλλομένων μερών (Υπουργείο Δικαιοσύνης, ΤΑΧΔΙΚ και Δήμος Πειραιά) έχουν ξεκινήσει μια εργώδη προσπάθεια στη σύνταξη της προγραμματικής συμφωνίας με τα συνημμένα σε αυτή παραρτήματα, προκειμένου να γίνει δυνατή η προκήρυξη του έργου. Τα εμπόδια αρκετά, αλλά όχι ικανά για να υπαναχωρήσουμε. Ο Δήμαρχός μας συμπαρίσταται στην κατεύθυνση αυτή, αλλά δηλώνει ταυτόχρονα αποφασισμένος να μην διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση. Γνωρίζει καλά και ο ίδιος ότι το έργο αυτό έχει υπεραξία και θα δώσει άλλη πνοή και οντότητα στο πρώτο λιμάνι της χώρας, που σταδιακά με τα άλλα μέτρα υποδομής μεταμορφώνεται».

Μακράς διάρκειας δίκες: Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις

Ο πρόεδρος του ΔΣΠ Γ. Σταματογιάννης τόνισε: «Η διακοπή των ποινικών συνεδριάσεων που ταλανίζει τα Εφετεία της χώρας (κυρίως τα Τριμελή Εφετεία Κακουργημάτων) σε συνδυασμό με τις όλο και αυξανόμενες πολυπρόσωπες και μακράς διάρκειας δίκες, με τον καθόλου άστοχο χαρακτηρισμό ότι το 2019 η χώρα θα είναι ένα απέραντο Δικαστήριο, απαιτεί γενναίες και καθαρές αποφάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δικηγορικούς Συλλόγους, Ενώσεις Δικαστών, Ολομέλειες Δικαστηρίων), ενώ παράλληλα οι Ολομέλειες των κατά τόπους Δικαστηρίων κατά την επιλογή των προεδρευόντων στις ποινικές συνεδριάσεις να γίνεται κατ΄ επιλογή και όχι κατά αρχαιότητα. Όλοι δεν είναι ικανοί για όλα. Άμεσα δρομολογείται από την Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων απόφαση για το ζήτημα αυτό με το σκεπτικό να μην γίνεται κατάχρηση της απόφασης για αποχή μετά τη δεύτερη διακοπή της συνεδρίασης και κατά περίπτωση εφαρμογή αυτής».

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ