Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΓΗΣ!

 Breaking News

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΓΗΣ!
25 Ιανουαρίου 2019

Από το Δήμο Μαρκόπουλου ενημερωθήκαμε για τα εξής:

Η πολυετής κινητοποίηση των δημοτών και ζημιωθέντων, από την μεγάλη Πυρκαγιά, που ξεκίνησε από εργασίες, στον περίβολο του σούπερ μάρκετ ΛΙΝΤΛ στην Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη και κατέκαψε συνολική έκταση, περίπου 7.000 στρεμμάτων, εντός των ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, οδήγησε τελικά στην καταδικαστική απόφαση του Εφετείου στις 22/6/2018, που καταδίκασε τους φυσικούς αυτουργούς της πυρκαγιάς, για Εμπρησμό!

Μετά την καταδικαστική αυτή απόφαση, το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε μέσω των πληρεξούσιων Δικηγόρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Αγωγή, με την οποία διεκδικεί Αποζημίωση για την καταστροφή της δασικής έκτασης 2.128 στρεμμάτων, που περιλαμβάνεται στην συνολική έκταση, που έχει υποστεί καταστροφή.

Η Αγωγή διεκδικεί αποζημίωση από τους υπαίτιους της πυρκαγιάς, ύψους 2,88 Εκατομμυρίων Ευρώ για την ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την πυρκαγιά, όπως αυτή έχει υπολογιστεί από τον Δασάρχη Πεντέλης, λαμβάνοντας ως επίπεδο ζημιών, την τιμή 0.85 (85%) για τους ορεινούς όγκους Χεροβούνι, Μάλι Βένι και Μερέντα, εντός των ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου!

Επισημαίνεται, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην επικείμενη Δίκη, του επιβλέποντος Μηχανικού του έργου, στον χώρο του Σούπερ Μάρκετ που είναι προγραμματισμένη, για τις 22 Φεβρουαρίου 2019, στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Όσοι δημότες και ζημιωθέντες επιθυμούν να παραβρεθούν στην συγκεκριμένη Δίκη, μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κο Χρήστο Δρίτσα, στο τηλέφωνο 22990-20150 ή στην Γραμματέα του Συλλόγου Πυροπλήκτων, κα Αλεξάνδρα Βαλοπετροπούλου, στο τηλέφωνο 6937202253.

ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 2,88 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε ΚΑΙ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ 2ας ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ