Εφημερίδα Κοινωνική

Αρπαγή Μαυρίκου στον Πειραιά: Τον απελευθέρωσαν, πήρε ταξί και πήγε στη μάνα του

 Breaking News

Αρπαγή Μαυρίκου στον Πειραιά: Τον απελευθέρωσαν, πήρε ταξί και πήγε στη μάνα του
04 Ιανουαρίου 2019

Πληθαίνουν, αντί να απαντώνται, τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση της αρπαγής του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου στον Πειραιά μετά τα όσα κατέθεσε στην πρώτη εξέταση από την αστυνομία. Ο επιχειρηματίας που αφέθηκε ελεύθερος χθες νωρίς το απόγευμα, ειδοποίησε την αστυνομία μόλις σήμερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Όπως υποστήριξε δεν ξέρει σε ποιο σημείο της Αττικής τον άφησαν ελεύθερο. Όταν όμως τον ελευθέρωσαν, περπάτησε για αρκετή ώρα, βρήκε τελικά ένα ταξί και πήγε στο σπίτι της μητέρας του.

Εκεί, έβγαλε και πέταξε τα ρούχα που του είχαν δώσει οι αρπαγείς να φορέσει, ενώ δεν έχει δώσει πληροφορίες για τις συνομιλίες που είχε με τους δράστες στο διάστημα που τον κρατούσαν. Σε ό,τι αφορά τους αρπαγείς, ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι φορούσαν κουκούλες και δεν αναγνώρισε κανέναν.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώνουν πολλά κενά και διατυπώνουν αντίστοιχα ερωτήματα στην υπόθεση αρπαγής του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου.

Το μεγάλο ερώτημα πάντως, είναι αν ο επιχειρηματίας καταθέτει ό,τι καταθέτει υπό το καθεστώς φόβου και ενδεχόμενης απειλής.

Η εξέταση του επιχειρηματία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα έγινε σε σπίτι, στον Πειραιά και όχι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ωστόσο, πολλά κενά και αντίστοιχα μεγάλα ερωτήματα διαπιστώνουν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στην υπόθεση αρπαγής του γνωστού επιχειρηματία στον Πειραιά.

- Το πρώτο είναι γιατί ο Νίκος Μαυρίκος επικοινώνησε την Παρασκευή με την αστυνομία, περίπου στις 11.10′ το πρωί, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης. Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς και αν έχει δικαιολογήσει ο 51χρονος επιχειρηματίας αυτό το «κενό χρόνου» μέχρι να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

- Το δεύτερο είναι ότι ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται σε ποιο σημείο αφέθηκε ελεύθερος. Η απορία των αστυνομικών είναι στο «γιατί ισχυρίζεται κάτι τέτοιο» και τι ακριβώς έχει προηγηθεί ώστε «να μη θυμάται».

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της απελευθέρωσης είναι κρίσιμα για να μπορέσουν προχωρήσουν οι έρευνες με στόχο τον εντοπισμό των δραστών της αρπαγής. Θα αναζητηθεί οπτικό υλικό, πιθανές μαρτυρίες και άλλα στοιχεία, που πιθανόν να αποδειχθούν σημαντικά για την πορεία της υπόθεσης.

Η Αστυνομία χαρακτηρίζει επισήμως «αρπαγή» και όχι απαγωγή την υπόθεση, όπως προκύπτει από την ενημέρωση προς τους Αστυνομικούς συντάκτες. Όπως έχει γίνει έως τώρα γνωστό δεν υπήρξαν επικοινωνίες με την οικογένεια ή την αστυνομία Από την πλευρά των δραστών. Έτσι προκύπτει το ερώτημα αν ο ίδιος ο επιχειρηματίας διαπραγματεύθηκε με τους δράστες του και τι ήταν αυτό που τελικά ζήτησαν. Αντίστοιχα, δεν είναι γνωστό αν έδωσε χρήματα ή κάτι άλλο που του ζητήθηκε με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

Στην όποια περίπτωση, στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μπαίνουν πλέον και οι επαγγελματικές δραστηριότητες του Νίκου Μαυρίκου.

OMADA_DIAS_PEIRAIAS

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ