Εφημερίδα Κοινωνική

Η πολύκροτη υπόθεση με την υπεξαίρεση 3 εκ. ευρώ από Τράπεζα – Μαζί με τη διευθύντρια «ψάχνουν» άλλα έξι άτομα

 Breaking News

Η πολύκροτη υπόθεση με την υπεξαίρεση 3 εκ. ευρώ από Τράπεζα – Μαζί με τη διευθύντρια «ψάχνουν» άλλα έξι άτομα
10 Δεκεμβρίου 2018

Μία από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις υπεξαίρεσης χρημάτων αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2020 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας.

Πρόκειται για την υπεξαίρεση 3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε αποκαλυφθεί σε υποκατάστημα  τράπεζας στην Κυπαρισσία, τον Σεπτέμβριο του 2011.
Για την υπεξαίρεση είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης η διευθύντρια η οποία μέχρι σήμερα παραμένει φυγόποινη.

Μαζί με την διευθύντρια είχαν καταδικαστεί άλλα έξι άτομα σε ποινή κάθειρξης με αναστολή. Τότε η πρώην διευθύντρια είχε εμφανιστεί μόνο μια φορά κατά την ακροαματική διαδικασία χωρίς ποτέ να απολογηθεί και να δώσει στη δικαιοσύνη τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Πώς έγινε η υπεξαίρεση και πώς αποκαλύφθηκε
Τα χρήματα αφαιρούνταν συστηματικά για πολλά χρόνια από προθεσμιακούς λογαριασμούς μεγαλοκαταθετών ενώ η πρώην διευθύντρια και βασική κατηγορούμενη εμφάνιζε παραποιημένα παραστατικά έτσι ώστε να συγκαλύπτει το ποσό που είχε υπεξαιρέσει.

Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο από τους επιθεωρητές της τράπεζας η διευθύντρια εξαφανίστηκε κινώντας τις υποψίες όμως λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε μαζί με τον δικηγόρο της στα κεντρικά της ΑΤΕ.

Τότε πήρε την ευθύνη για κάποιες συγκεκριμένες πράξεις που είχαν γίνει στο υποκατάστημα της τράπεζας και διαβεβαίωσε ότι θα βρισκόταν στη διάθεση των αρχών προκειμένου να δώσει όλες τις εξηγήσεις που θα χρειαζόταν. Παρόλα αυτά εξαφανίστηκε και πάλι.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν στελέχη του υποκαταστήματος της τράπεζας.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η βασική κατηγορούμενη της υπόθεσης έχει στενούς οικογενειακούς δεσμούς με οικονομολόγο διεθνούς κύρους o οποίος είχε βρεθεί στη διοίκηση τραπεζών.

Αυτό το γεγονός είχε παγώσει την κοινωνία της Κυπαρισίας ενώ το σκάνδαλο έμεινε στα στενά όριά της, παρά το μέγεθος του.

Πηγή: Thebest.gr

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ