Εφημερίδα Κοινωνική

Ελεύθεροι οι 23 κατηγορούμενοι για το λαθρεμπόριο χρυσού – Στις φυλακές Ναυπλίου ο Ριχάρδος

Ελεύθεροι οι 23 κατηγορούμενοι για το λαθρεμπόριο χρυσού – Στις φυλακές Ναυπλίου ο Ριχάρδος
04 Δεκεμβρίου 2018

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι 23 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα για το λαθρεμπόριο χρυσού και την εμπλοκή τους στο κύκλωμα.

Μεταξύ τους είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της δεύτερης εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ καθώς κι ο ένας εκ των δύο γιων του, φερόμενος υπαρχηγός οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο έμπορος χρυσού αρνήθηκε τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που τους αποδίδονται με βάση τα όσα έχουν προκύψει από την έρευνα των αστυνομικών.

“Δεν υπάρχει λαθρεμπορία”

Όσο αφορά συγκεκριμένα το αδίκημα της λαθρεμπορίας τόσο ο ίδιος όσοι και οι γιοι του υποστήριξαν, μέσω των συνηγόρων υπεράσπισης τους, ότι νομικά δεν υφίσταται γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1995 με την υπ΄αριθμόν 1 απόφασή του κατάργησε τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς και φόρους με την Τουρκία για όλα τα προϊόντα πλην των τροφίμων.

rixardos_parousiash_2811_5-768x512-1

Ελεύθερος και ο αστυνομικός

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι περιλαμβάνεται και ο εν ενεργεία αστυνομικός ο οποίος φέρεται να λάμβανε χρήματα από τον γνωστό ενεχυροδανειστή για να του φυλάει τα μαγαζιά και τα ακίνητα που έμπαιναν Ρομά. Επίσης, φέρεται να ενημέρωνε τον γνωστό ενεχυροδανειστή για τις κινήσεις της αστυνομίας.

Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Α.Τ. μία φορά το μήνα.

Ακόμα ελεύθεροι αφέθηκαν δύο Τούρκοι οδηγοί λεωφορείων που φέρονται να μετέφεραν τον χρυσό στους οποίους επιβλήθηκε και εγγύηση 500 ευρώ.

Σε όλους τους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις κατηγορουμένων επιβλήθηκαν επιπλέον οι όροι της εμφάνισης σε Α.Τ. μία φορά το μήνα και της καταβολής εγγυοδοσίας 500 ευρώ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ