Εφημερίδα Κοινωνική

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Στοιχεία και νέες εικόνες που βάζουν σε σκέψεις – Θρίλερ με το βανάκι και το φονικό σίδερο

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Στοιχεία και νέες εικόνες που βάζουν σε σκέψεις – Θρίλερ με το βανάκι και το φονικό σίδερο
13 Δεκεμβρίου 2018

Η Ελένη Τοπαλούδη βρήκε φρικτό θάνατο στα βράχια παραλίας στη Ρόδο και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία, δίνουν μάχη για να αποφύγουν τα ισόβια. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και πολλά κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης συμπληρώνονται. Κάποια άλλα όμως παραμένουν κενά, την ώρα που τα αναπάντητα ερωτήματα βασανίζουν τους αξιωματικούς που χειρίζονται τις έρευνες.

Ελένη Τοπαλούδη: Το φονικό σίδερο της δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε βάναυσα η άτυχη κοπέλα, εντοπίστηκαν αποτυπώματα αλλά, το κυριότερο, ίχνη DNA. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές τόσο τα αποτυπώματα όσο και το γενετικό υλικό ανήκουν στον 19χρονο Αλβανό κατηγορούμενο.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η αναφορά για την εύρεση γενετικού υλικού του 19χρονου στο “φονικό” σίδερο εμπεριέχεται στην έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, που διαβιβάσθηκε στο λιμεναρχείο της Ρόδου, το οποίο χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.

“Βρείτε το σίδερο και θα διαπιστώσετε την αλήθεια”

Οι έρευνες για το φονικό σίδερο, ξεκίνησαν μετά την κατάθεση που έδωσε ο 21χρονος Ροδίτης. Κάποια στιγμή είπε στους αστυνομικούς, πως όταν βρεθεί το σίδερο, θα φανεί από τα αποτυπώματα πως εκείνος δεν είχε εμπλοκή. Για την ώρα πάντως οι Αρχές δεν καταλήγουν σε συμπεράσματα. Το ότι βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου δεν σημαίνει αυτόματα πως εκείνος είναι ο δράστης της επίθεσης.

Μπορεί άλλωστε να υποστηρίξει πως εκείνος το έπιασε τελευταίος για να το πετάξει στη θάλασσα, αφού πρώτα το είχε καθαρίσει ο 21χρονος. Στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης ενώπιον της ανακρίτριας, ο Ροδίτης είχε πει πως εκείνος καθάρισε και αυτός (ο 19χρονος) πήγε να πετάξει τα πράγματα.

Κανείς από τους δύο δεν παραδέχεται ότι χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη με το σίδερο. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Και οι δύο δηλώνουν ότι παρασύρθηκαν χωρίς να καταλάβουν τις προθέσεις του άλλου και βρέθηκαν μπλεγμένοι.

Οι κατηγορούμενοι για το φονικό σίδερο

Προβληματίζουν οι εικόνες με το βανάκι

Η εκπομπή “Μαζί σου” στον ΣΚΑΪ με την Τατιάνα Στεφανίδου, έδειξε εικόνες από το βανάκι που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι, τη νύχτα της δολοφονίας. Είναι το λευκό βανάκι που ανήκει στον πατέρα του 21χρονου Ροδίτη. Το όχημα με το οποίο πήγαν την Ελένη Τοπαλίδου στο διαμέρισμα και αργότερα τη μετέφεραν σοβαρά τραυματισμένη στην παραλία, όπου και την πέταξαν στη θάλασσα.

Στα πλάνα βλέπουμε ότι στην καρότσα υπάρχει μια τάβλα, που δεν επιτρέπει σε κάποιον να καθίσει. Πώς είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο να έκανε όλη αυτή την απόσταση μέχρι την παραλία ανεβασμένος εκεί; Επιπλέον τη νύχτα της δολοφονίας, κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει το βανάκι χωρίς να διακρίνεται άτομο στην καρότσα του. Πήγαν και οι δύο κατηγορούμενοι στο αρχικό ραντεβού με την 21χρονη ή μήπως ο ένας από τους δύο την περίμενε στο διαμέρισμα; Ερωτήματα που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί. Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ της εκπομπής “Μαζί σου”.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ