Εφημερίδα Κοινωνική

Τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του γιόρτασε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (video)

 Breaking News

Τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του γιόρτασε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (video)
05 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο παραγωγής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με θέμα την ιστορία του πανεπιστημίου, το οποίο επαίνεσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελος Κότιος. Επίσης, αναφέρθηκε και στη συνεργασία που έχει το πανεπιστήμιο με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζοντάς την εξαιρετική.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στάθηκε στην «ανάγκη να αποτρέψουμε την επικυριαρχία του «οικονομικού» επί του «θεσμικού», η οποία συνιστά μέγιστο κίνδυνο για την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και τη λειτουργία της υπέρ της δημοκρατικής Αρχής και της υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Ακολούθησαν ομιλίες από τον πρύτανη, τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθηγητή Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Το παρών στην γιορτή για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου έδωσε πλήθος προσωπικοτήτων του πολιτικού βίου αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ