Εφημερίδα Κοινωνική

Με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό από τις ΗΠΑ οι βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος

Με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό από τις ΗΠΑ οι βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος
05 Νοεμβρίου 2018

Στην παραχώρηση τελευταίας τεχνολογίας επιχειρησιακού υλικού στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α / Λ.Σ) προχώρησαν οι ΗΠΑ για την ενίσχυση της επίλεκτης ομάδας του Λιμενικού Σώματος.

Η αμερικανική πλευρά πραγματοποίησε τη δωρεά μετά από κοινή άσκηση των ελληνικών και αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με αντικείμενο την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, την προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες αλλά και καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, η οποία είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μάλιστα, ο κ. Πάιατ, εξήρε το έργο των βατραχανθρώπων και χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των ΗΠΑ τονίζοντας πως «Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός που προσφέρουμε στη Μ.Υ.Α .θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις επιχειρησιακές ικανότητες της μονάδας και θα την κάνει ακόμα καλύτερο εταίρο στην κοινή μας συνεργασία σε θέματα ασφάλειας».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα εκπαίδευσης και εξοπλισμού έχει φτάσει τα δέκα εκατομμύρια δολάρια, ενώ προβλέπονται περαιτέρω με την Ελληνική Ακτοφυλακή, προγράμματα συνεργασίας, ασκήσεων, ανταλλαγών, παραχώρησης εξοπλισμού ύψους επιπλέον 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΜΥΑ_1

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ