Εφημερίδα Κοινωνική

Τι αλλάζει στα δημοτικά τέλη του Πειραιά -Η πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής που θα «μπει» προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Breaking News

Τι αλλάζει στα δημοτικά τέλη του Πειραιά -Η πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής που θα «μπει» προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο
19 Οκτωβρίου 2018

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/10 (16:30) το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και ως 3ο θέμα στην ημερήσια διάταξη έχει την: «Αναπροσαρμογή των συντελεστών των Ανταποδοτικών Τελών για την αντιμετώπιση των αντίστοιχων δαπανών του Δήμου για το οικονομικό έτος 2019 και έγκριση του προϋπολογισμού Ανταποδοτικών Τελών (Εσόδων-Εξόδων) για το οικονομικό έτος 2019». Όπως προκύπτει από την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (παραθέτουμε το έγγραφο παρακάτω), η πρόταση που θα κατατεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο είναι:

1. Αναπροσαρµογή και αλλαγή των συντελεστών των Ανταποδοτικών Τελών µε µείωση 4% σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων για την αντιµετώπιση των αντίστοιχων δαπανών του ∆ήµου για το οικον. έτος 2019.»

2. ∆ιατήρηση της απαλλαγής των ∆ηµοτικών Τελών στην πρώτη κατοικία ως εξής:

1) Μείωση 50% για πολύτεκνους µε οικογενειακό εισόδηµα µέχρι 20.000€.

2) Πλήρη απαλλαγή σε άτοµα µε αναπηρία 67% και άνω µε ατοµικό εισόδηµα µέχρι 12.000€, και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι µέχρι 100τ.µ.

3) Πλήρη απαλλαγή για τους άπορους. Σύµφωνα µε την παρ.3 του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006 (∆ηµοτικός & Κοινοτικός Κώδικας)

∆ιατήρηση του µειωµένου τέλους για τις περιοχές – οδούς ∆ηµητρακοπούλου – Παναγιώτη Βλαχάκου – Γυθείου & Πάροδος Γυθείου – Αιγάλεω λόγω των έργων ΜΕΤΡΟ

Εισαγωγή στο µειωµένο τέλος της προηγούµενης παραγράφου των ισογείων επαγγελµατικών χώρων του οικοδοµικού τετραγώνου που περικλείει τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. ∆ραγάτση, Καραϊσκου, Αγ. Κωνσταντίνου.

Δείτε την απόφαση παρακάτω:

ΑΠΟΦΑΣΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ