Εφημερίδα Κοινωνική

Στο… «και πέντε» ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ για το γιαπί της Ραλλείου

 Breaking News

Στο… «και πέντε» ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ για το γιαπί της Ραλλείου
03 Οκτωβρίου 2018

Του Κώστα Παναγιωτάκη

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ φέρνει στο «φως» το έγγραφο του ΤΑΧΔΙΚ για τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, η οποία -εντός διαστήματος σαράντα πέντε (45) ημερών- θα επεξεργαστεί την πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα συντάξει κείμενο με τους όρους παραχώρησης της χρήσης του ημιτελούς κτιρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής, και θα εξεύρει το βέλτιστο τρόπο, από άποψη ταχύτητας και αποδοτικότητας, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης του εν λόγω ακινήτου για τη στέγαση Δικαστικών Υπηρεσιών Πειραιά.

Το έγγραφο ήρθε στο «και πέντε» της προθεσμίας που είχε ορίσει ο Δήμος Πειραιά για να προχωρήσει το θέμα, καθώς ήδη έχουν παρατηρηθεί σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις και ο Πειραιάς (λόγω και της γραφειοκρατίας), στερείται ενός σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου.

Με την παραπάνω απόφαση, η οποία ήρθε κατόπιν πιέσεων του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργου Σταματογιάννη, ουσιαστικά, γίνεται το «επόμενο βήμα» πριν την εφαρμογή της μελέτης και τη δημοπράτηση.

Η ως άνω Ομάδα θα εισηγηθεί τα διαδικαστικά, που αφορούν στην υλοποίηση του έργου. Η Ομάδα Εργασίας θα αποτελείται από: δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., τη Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας του ιδίου Υπουργείου, έναν εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, δύο εκπροσώπους του Δήμου Πειραιά (από τη Νομική και την Τεχνική Υπηρεσία του), και έναν εκπρόσωπο της εταιρείας “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.”.

Η απόφαση αυτή, ομολογουμένως, είναι μια θετική εξέλιξη για τον Πειραιά καθώς βάζει το έργο σε τροχιά υλοποίησης. Σε κάθε περίπτωση -και με δεδομένο το ότι έρχονται εκλογές-, καλό θα είναι οι εμπλεκόμενοι φορείς να παρακολουθούν τις διαδικασίες.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ(2)-1


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ