Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΚ-ΛΟΓΙΚΟ… παρατηρητήριο!

ΕΚ-ΛΟΓΙΚΟ… παρατηρητήριο!
04 Σεπτεμβρίου 2018

*Του Κώστα Παναγιωτάκη

«Μαντουβαλισμοί»

Όποιος γυρίζει μυρίζει… πολιτικό παρασκήνιο. Και επειδή ο Πέτρος Μαντούβαλος γυρίζει πολύ, μεγάλος «ντόρος» για μια συνάντηση που είχε στο καφέ-Θέατρο της πλατείας Κοραή με τον δημοσιογράφο Τ. Χατζή.

Τι συζήτησαν και τι ετοιμάζει ο Πέτρος θα το μάθουμε εν καιρώ…

Στο «κατς» ο Κατσικάρης

Όχι που θα έμενε με «σταυρωμένα» χέρια ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης. Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζει δυνατό «μπάσιμο» στα αυτοδιοικητικά και μάλιστα σε επίπεδο Δήμου! Ήδη ακούγονται οι πρώτες λίστες με ονόματα. Ο Δημήτρης Κατσικάρης όλο αυτό το διάστημα κινείται «στρατηγικά» στον Πειραιά, έχοντας στο πλευρό του πολλούς φίλους.

Γύρω γύρω όλοι

Η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει μπρος τις μηχανές της σε Α’ και Β’ Πειραιά. Μπορεί επισήμως ο Κ.Μητσοτάκης να αποφεύγει τα ανακοινώνει χρίσματα, αλλά το «επιτελείο» της ΝΔ, το τελευταίο διάστημα, περνάει από «σκανάρισμα» πρόσωπα και καταστάσεις ενώ οι διαρροές έχουν ξεκινήσει, όπως συνέβη στην περίπτωση Μπακογιάννη (Δ. Αθηναίων) και Πατούλη (Π. Αττικής). Στον Πειραιά ιδιαίτερα κινητικός εμφανίζεται ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ενώ ο νυν βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος παραμένει σταθερός και οργανωμένος, έχοντας χτίσει όλο αυτό το διάστημα, δεσμούς «προοπτικής» με τις τοπικές κοινωνίες. Ανοίγματα κάνει και ο αγαπητός, σε πολλούς, γιατρός Ν. Βλαχάκος, κουβαλώντας εμπειρίες από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ενώ δυνατός σε κάθε τι που αναλαμβάνει είναι ο Σπύρος Σπυρίδων, ένα σίγουρο «χαρτί» του Μοσχάτου. Με ενδιαφέρον αναμένουμε και ονόματα γυναικών καθώς η συμμετοχή τους στις λίστες της ΝΔ κρίνεται απαραίτητη.

«Μάρκα»

Στη Β’ Πειραιά ακούγεται περισσότερο το όνομα του έμπειρου Πειραιώτη δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρκόπουλου. Ο Κορυδαλλιώτης δημοσιογράφος, αν και νέος ηλικιακά, γνωρίζει από πρώτο χέρι το «παιχνίδι» της κάλπης, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο επικοινωνιακό κομμάτι, χωρίς όμως υπερβολές. Σε κάθε του κίνηση είναι μεθοδικός. Θα τον δούμε να δραστηριοποιείται (πολιτικά) πιο έντονα, όταν ανοίξει η «βεντάλια» των υποψηφίων. Φροντίδα… «ατυχήματος» Οι αποστάσεις ασφαλείας που έχει κρατήσει η βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά από τις κυβερνητικές «καραμπόλες», οι επερωτήσεις ακόμη και προς τους ίδιους τους συναδέλφους της που αφορούν στην περιφέρειά της και το «λευκό» απουσιολόγιο από εκδηλώσεις, δράσεις, ημερίδες τόσο στον Πειραιά όσο και στον Αργοσαρωνικό, την καθιστούν (παρά το αρνητικό κλίμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ), αναγνωρίσιμο και αγαπητό πρόσωπο, προσόν στο οποίο και η ίδια θα στηριχθεί για τα επόμενα βήματά της στον πολιτικό στίβο, έχοντας ωστόσο, σε πρώτο πλάνο την οικογένειά της που λατρεύει.

Εκκολαπτόμενα αυτοδιοικητικά μανιτάρια

Εποχή… «μανιταριών» στην αυτοδιοίκηση. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Η απλή αναλογική έχει βάλει το «χώμα» και το «λίπασμα» το βάζουν οι δημοτικές αρχές που φτάνουν με απώλειες και –σε πολλές περιπτώσεις- καταϊδρωμένες στην κούρσα του τερματισμού. Ακούγονται πληροφορίες για συνδυασμούς «μπαλαντέρ», που σχεδιάζονται στο πόδι, για να δώσουν «τροφή» και «ενέργεια» σε δημοτικές αρχές, ως άλλα «αδερφάκια» τους. Τα κομπιουτεράκια βγήκαν. Το πόσο κοστίζει το «μανιτάρι» στην αγορά και πόσο μεγάλο θα είναι, είναι θέμα κλίματος… Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση διότι μπορεί να αποδειχθεί «δηλητηριώδες».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ