Εφημερίδα Κοινωνική

Συγκλονίζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί: Είμαστε καλά, αντέχουμε!

Συγκλονίζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί: Είμαστε καλά, αντέχουμε!
23 Ιουλίου 2018

Τα δύο παιδιά δίνουν συνεχώς κουράγιο στους δικούς τους ανθρώπους – Τα γενέθλια του Κούκλατζη στις τουρκικές φυλακές και η αγωνία των γονιών

Μάχη για να κρατηθούν ψυχολογικά όρθιοι δίνουν οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνται παρανόμως στις φυλακές τις Αδρινούπολης από την 1η Μαρτίου.

Στις 21 Ιουλίου ο νεαρός ΕΠ.ΟΠ. Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης είχε τα γενέθλιά του. Έκλεισε τα 27 του χρόνια. «Από τη μία μεριά χαιρόμαστε και από την άλλη θλιβόμαστε για τα γεγονότα» είπε ο πατήρ Αθανάσιος, ο πνευματικός του λοχία.

«Οπωσδήποτε οι στρατιωτικοί, οι διπλωμάτες και οι πολιτικοί πρέπει να κινηθούν δυναμικότερα. Αλλά ένα να ξέρουμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να κάνει θερμή προσευχή στην Παναγία μας. Γιατί αυτή θα σώσει τα παιδιά μας», ανέφερε ο πατήρ Αθανάσιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και σημείωσε: «Όλη η Ελλάδα πρέπει να προσεύχεται».

Η δύναμη και η πίστη των δύο παιδιών και η αγωνία των γονιών

Η ψυχολογική κατάσταση των δύο παιδιών είναι ακόμα καλή, σύμφωνα με πληροφορίες. Δηλώνουν δυνατοί και πως αντέχουν. Είναι μάλιστα αυτοί που δίνουν κουράγιο στους γονείς τους, που ναι μεν δεν χάνουν την ελπίδα τους αλλά η ψυχολογική κούραση και η απογοήτευση από τις απαράδεκτες πρακτικές των Τούρκων, τους καταβάλει.

«Οι γονείς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ειδικά αυτές τις μέρες που περιμένουμε εξελίξεις. Ο Δημήτρης είναι καλά, όσο μπορεί να είναι. Δεν έχει χάσει την ελπίδα του και μας στέλνει χαιρετίσματα», λέει κολλητός φίλος του Κούκλατζη.

Ωστόσο, η πέμπτη αρνητική απόφαση του δικαστηρίου κάνει, τον πατέρα του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη να μιλά για πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των Ελλήνων στρατιωτικών. «Είναι ένα πολιτικό παιχνίδι σε πολύ υψηλό επίπεδο και πρέπει να λειτουργήσουμε με τους κανόνες αυτούς», ανέφερε ο ίδιος.

«Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Εδώ έχουμε μια περίπτωση όπου πλέον αγγίζει το δικαίωμα στην δίκαιη δίκη υπό την έννοια ότι κρατούνται εντός βέβαια των ορίων που δίνει ο νόμος χωρίς κατηγορητήριο προφυλακισμένοι και είναι φανερό τουλάχιστον και από δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης», υποστηρίζει ο Μιχάλης Χρυσομάλλης, καθηγητής Νομικής- Διεθνούς Δικαίου στο πανεπιστήμιο Θράκης.

Και ενώ οι διαδικασίες κωλυσιεργούν ο Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε πως τα κινητά ελέγχθηκαν χωρίς την παρουσία ειδικού από την Αθήνα.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ