Εφημερίδα Κοινωνική

Β. Μαρινάκης: Χρέος όλων μας η προσφορά στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας

 Breaking News

Β. Μαρινάκης: Χρέος όλων μας η προσφορά στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας
28 Ιουνίου 2018

Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ηθική τόνισε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης σε ημερίδα με θέμα: «Η συνεισφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας στις τοπικές κοινωνίες», που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Νεκτάριο Καλαντζή τιμητικό βραβείο στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τη συνεισφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο Πειραιά.

Ο κ. Μαρινάκης μίλησε για τη τη νοοτροπία των ανθρώπων που απασχολούνται στο χώρο της ναυτιλίας ενώ παράλληλα έστειλε ταυτόχρονα το μήνυμα στα νέα παιδιά, «να ξέρουν ότι ο εαυτός τους και μόνο θα τους βοηθήσει. Να μην περιμένουν από κανέναν τίποτα, παρά μόνο από τον εαυτό τους. Είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με αυτές τις αρχές, γιατί όταν μεγαλώνεις έτσι, πάντα πας για κάτι καλύτερο και δεν βοηθάς μόνο τον εαυτό σου ή τη δουλειά σου, βοηθάς και τη γειτονιά σου, βοηθάς και τον συνάνθρωπό σου, βοηθάς την κοινωνία». Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι στη ναυτιλία έχουμε να κάνουμε με το εξωτερικό, δεν έχουμε να κάνουμε με το δημόσιο. «Όλα αυτά είναι σωστά. Αλλά είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε γεννηθεί, έχουμε μεγαλώσει στην Ελλάδα και η Ελλάδα μας προσφέρει μια σταθερή βάση για να μεγαλουργήσουμε. Άρα λοιπόν αυτό πρέπει να το εκτιμούμε, πρέπει να βοηθάμε και τους συνανθρώπους μας όταν έχουν ανάγκη».

marinakis1

Απευθυνόμενος στην δήμαρχο Μάνδρας που τον ευχαρίστησε για την σημαντική βοήθειά του στην περιοχή είπε: «Είναι ηθική μας υποχρέωση κι αυτό πρέπει να το βάλουν καλά όλοι στο μυαλό τους και να προσφέρουν χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό».

Τέλος, πρόσθεσε πως είναι αμαρτία όταν άνθρωποι δημιουργικοί δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα κοινά.«Είναι πραγματικά αμαρτία στην περίπτωση του Πειραιά όταν μιλάμε για ένα Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο. Το είδαμε αυτό, όταν φτιάχναμε το ψηφοδέλτιο του “Πειραιά Νικητή”. Χτυπήσαμε πολλές πόρτες, υπήρξαν άνθρωποι που ήθελαν ειλικρινά να βοηθήσουν αλλά δεν είχαν το χρόνο. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα ψηφοδέλτια του Δήμου, αλλά και για τα ψηφοδέλτια στις εθνικές εκλογές και για τα ευρωψηφοδέλτια, όπου θα πρέπει να κάνουμε ένα κάλεσμα, γιατί υπάρχουν πάρα πολύ καλά στελέχη στον Πειραιά, άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πόλη τους χρειάζεται όλους» κατέληξε. marinakis2

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κα Ιωάννα Κριεκούκη, ενώ ομιλητές ήταν: ο κ. Άγγελος Κότιος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο κ. Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και η κα Ειρήνη Νταϊφά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης. Παρόντες στην εκδήλωση ο εκδότης της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, κ. Απόστολος Καραμπερόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο π. βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης του Πειραιά.

marinakis3

 

 

 

 

 

 

moralis

 

 

 

 

 

 

mariankis4


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ