Εφημερίδα Κοινωνική

Το κόλπο των μεταναστών για το πολυπόθητο ταξίδι στον Πειραιά

 Breaking News

Το κόλπο των μεταναστών για το πολυπόθητο ταξίδι στον Πειραιά
04 Ιουνίου 2018

Έναν νέο τρόπο προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο των αρχών και να παρακάμψουν το μέτρο του γεωγραφικού περιορισμού βρήκαν πρόσφυγες και μετανάστες. Το νέο κόλπο προβλέπει την εν κρυπτώ άφιξή τους στο νησί και την προσπάθεια διαφυγής στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, χωρίς προηγουμένως να έχουν καταγραφεί και ταυτοποιηθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ενδεικτικό του τρόπου δράσης τους είναι τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το πρώτο αφορά σε έναν νεαρό Μαροκινό που επιχείρησε να φθάσει στη Χίο ως επισκέπτης από τα μικρασιατικά παράλια με το πλοίο Erturk. Ωστόσο κατά την άφιξή του στο Τελωνείο της Χίου διαπιστώθηκε ότι είχε απαγόρευση εισόδου στη χώρα με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή κράτησής του από τον καπετάνιο του πλοίου ώστε να επιστραφεί στην Τουρκία και να παραδοθεί στη Λιμενική αρχή του Τσεσμέ.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο νεαρός Μαροκινός κατάφερε να δραπετεύσει από το πλοίο με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του, που τελεσφόρησαν αργά το βράδυ της ίδια ημέρας αφού εντοπίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο για Πειραιά.

Το δεύτερο περιστατικό είχε πρωταγωνιστές 3 Ιρανούς μετανάστες που αφίχθησαν παράνομα στη Χίο με φουσκωτή βάρκα, χωρίς να δηλώσουν την άφιξή τους στις αρχές. Οι Ιρανοί προσπάθησαν να φύγουν από το νησί με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά όμως συνελήφθησαν από τους Λιμενικούς όπου διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα αλλά ότι ουδέποτε παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προκειμένου να περάσουν από την απαραίτητη διαδικασία.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ