Εφημερίδα Κοινωνική

Εθελοντική προσφορά πρώην μελών του πληρώματος του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ»

Εθελοντική προσφορά πρώην μελών του πληρώματος του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ»
05 Ιουνίου 2018

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση, δέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος την πρόταση του Αντιπλοίαρχου ε.α. Κασίμη Αλέξανδρου και των 405 μελών της ομάδας με την επωνυμία: «ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΒΕΛΟΣ D-16 & ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ 1959-1991». Αφορά στην αξιοποίηση του ιστορικού πλοίου ως «Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα». Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της προαναφερθείσας ομάδας διατίθενται να προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία.

Σε μια εποχή για την Ελλάδα που πίσω από την σαφώς έντονη οικονομική κρίση κρύβεται μία ακόμη εντονότερη γενικευμένη κρίση αξιών και θεσμών, έρχεται η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία να μας γεμίσει με αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον αυτής της χώρας.

Ο εθελοντισμός, η ανιδιοτελής προσφορά, το ειλικρινές ενδιαφέρον και η έμπρακτη ενίσχυση, καθώς η αλληλεγγύη και η συνεργασία μπορούν να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία βαθιάς κοινωνικής και ιστορικής συνείδησης, σεβασμού και υπευθυνότητας για τον άνθρωπο και την ιστορία ανατρέποντας το αρνητικό κλίμα των τελευταίων χρόνων, δείχνοντας έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας.

Η υποδειγματική αυτή πρόταση έχει βέβαια και μια επιπλέον διάσταση. Μέσα από τέτοιες δράσεις, ενισχύονται τα συναισθήματα και οι δεσμοί μεταξύ των πληρωμάτων των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, διαχρονικά.

Ο κ. Χατζηπέρος –ο τότε νεαρός Σημαιοφόρος του Α/Τ «Βέλος» και από τους πρωτεργάτες της διατήρησης του σε «Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα»– αγκαλιάζει, στηρίζει, προωθεί και ενημερώνει τέτοιου είδους εθελοντικές προσφορές ώστε να ευαισθητοποιηθούν, ενεργοποιηθούν και εν τέλει κινητοποιηθούν τόσο οι πολίτες όσο και οι αρμόδιες αρχές προς την υλοποίησή τους.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ