Εφημερίδα Κοινωνική

Απάτες μέσω διαδικτύου εις βάρος υποψήφιων αγοραστών κινητών τηλεφώνων

Απάτες μέσω διαδικτύου εις βάρος υποψήφιων αγοραστών κινητών τηλεφώνων
22 Ιουνίου 2018

Τρεις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ισάριθμων υποψήφιων αγοραστών κινητών τηλεφώνων εξιχνίασαν αστυνομικοί στη Θεσσσαλονίκη, οι οποίοι ταυτοποίησαν ως δράστη έναν 23χρονο άντρα. Ο νεαρός αναρτούσε πλασματικές αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και κατόρθωσε να αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.640 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς, ο νεαρός κατά το χρονικό διάστημα από 21-01-2018 έως και 19-06-2018, αναρτούσε σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, πλασματικές αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από υποψήφιους αγοραστές.

Ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για καινούριες συσκευές αλλά σε χαμηλότερη τιμή από την πραγματική τους αξία, έπειθε τα υποψήφια θύματά του να του αποστείλουν χρήματα μέσω συγκεκριμένου τραπεζικού προγράμματος, πλην όμως δεν απέστειλε ποτέ τα υποτιθέμενα προς πώληση προϊόντα.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ