Εφημερίδα Κοινωνική

Συνελήφθη 56χρονη για απάτη με προπληρωμένες κάρτες

Συνελήφθη 56χρονη για απάτη με προπληρωμένες κάρτες
15 Μαΐου 2018

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίσθηκε σε βάρος μιας 56χρονης για απάτη μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος, όπου μεταξύ άλλων πωλούνται προπληρωμένες κάρτες, σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο τον κάλεσε και προφασιζόμενο τον τεχνικό διευθυντή εταιρείας προπληρωμένων καρτών τον έπεισε να εκτυπώσει και να του αποστείλει τις προπληρωμένες κάρτες, με το πρόσχημα της βλάβης του μηχανήματος έκδοσης των καρτών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δράστιδα της απάτης ήταν η 56χρονη Ελληνίδα. Η 56χρονη στη συνέχεια εξαργύρωνε τις προπληρωμένες κάρτες σε παράνομες ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να μην πείθονται από αγνώστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως τεχνικοί εταιρειών προπληρωμένων καρτών για επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν προηγουμένως καλέσει.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ